Ruši rekorde: Remake hit igre iz 2005. u dva dana prodan u tri milijuna primjeraka

Screenshot: YouTube

REMAKE igre Resident Evil 4 već je ostvario veliki uspjeh. Remake je objavljen 24. ožujka, a u prva dva dana prodan je u nevjerojatna tri milijuna primjeraka diljem svijeta, objavio je izdavač Capcom. Ovo je najbolji uspjeh bilo kojeg remakea Resident Evila.

Remake RE 2 prodan je u tri milijuna primjeraka u roku od tjedan dana, a remake RE 3 je tek nakon godinu i pol na tržištu došao do brojke od 3.9 milijuna primjeraka.

Remake premašio očekivanja

Capcom napominje da je prodaja remakea Resident Evila 4 premašila sva očekivanja. "Ukupna prodaja igara iz franšize sada premašuje 135 milijuna primjeraka od prvog naslova koji je objavljen 1996. godine", piše u izvješću tvrtke. 

 

Originalna igra Resident Evil 4 objavljena je 2005. godine, a u novoj igri priča je prerađena i modernizirana. "Izdanje iz 2023. pružit će obožavateljima i novopridošlicama svježi doživljaj igranja, s vrlo impresivnim vizualnim prikazima koje pokreće vrhunska grafička tehnologija", piše Capcom. 

>> Resident Evil 4 je bio i na svu sreću ostao remek-djelo

Prvi RE objavljen 1996. godine

Resident Evil je japanska serija horor videoigara o preživljavanju i franšiza koju je stvorio Capcom. Prati priče o biološkom oružju i virusnim incidentima. Prvu igru stvorili su Shinji Mikami i Tokuro Fujiwara, a objavljena je za PlayStation 1996. godine. 

Resident Evil je najprodavanija Capcomova franšiza za videoigre. Franšiza je utjecala na popularnu kulturu, nadahnjujući popularne medije u industriji videoigara, filma i televizije.

Pročitajte više