Nakon što smo objavili račun iz Rotterdama, s HRT-a se oglasili o smjeni Uršule Tolj

Foto: Instagram

NAKON što smo objavili račun iz Rotterdama koji je, tvrde dobro upućeni izvori, bio jedna od stvari koje su uvalile Uršulu Tolj u probleme na HRT-u, oglasili su se s Prisavlja.

"Ravnateljstvo HRT-a odlučilo je oformiti novi projektni tim vezan uz Doru i Eurosong u 2022. Riječ je o poslovnoj odluci koju ne bismo komentirali", odgovorili su za Index s HRT-a o razlozima Uršuline smjene.

"Kolegica Uršula Tolj nastavlja obavljati svoje redovne zadatke u Odjelu Zabava HTV-a", naglasili su.

Podsjećamo, Uršula Tolj je smijenjena s mjesta urednice Dore, a zamijenio ju je Tomislav Štengl. Nakon toga počelo se šuškati da su probleme stvorili kostimi korišteni u nastupu Albine Grčić na ovogodišnjem Eurosongu.

Problemi zbog kostimografije?

Naime, Uršula je navodno odlučila zaobići HRT-ovu kostimografkinju Natašu Svekler te angažirala vanjske dizajnere. Na kraju je Albinin kostim radio dizajner Juraj Zigman, a Svekler navodno nije odobrila tu odjeću.

"Generalni standard u medijskoj industriji (proizvodnji audiovizualnih sadržaja) bilo gdje na svijetu - pa tako i što se tiče HRT-a - jest angažman kostimografa/stilista za realizaciju segmenta vizualnih doprinosa koji se tiču odjeće osoba koje nastupaju u programskim sadržajima", rekli su ranije s HRT-a za Index.

"Dodatno, obzirom na status HRT-a temeljem propisa koji reguliranju njeno poslovanje (Zakona o HRT-u i Ugovora s Vladom RH) način realizacije kostimografije/stylinga propisan je i internim dokumentom, odnosno Pravilnikom o odjeći osoba koje nastupaju u programima HRT-a s pripadajućim Standardima odijevanja, kako bi se osiguralo usklađenje s istima u pojedinim vrstama i formama sadržaja koje HRT proizvodi (primjerice, Informativni, Zabavni ili Program za djecu i mlade). Iz tih razloga, HRT nije u mogućnosti dopustiti da pri realizaciji programskih projekata osobe koje nastupaju u programima u ime HRT-a nemaju dodijeljenog kostimografa/stilista, adekvatno angažiranog od strane HRT-a", naglasili su tad.

Nakon vijesti o smjeni na njenu stranu je stala ovogodišnja predstavnica Hrvatske Albina.

Pročitajte više