Sandra Bullock osvojila Zlatnu malinu: "Hvala vam što ste mi uništili karijeru"

VEČER prije dodjele Oscara održana je dodjela Zlatnih malina, nagrada koje se dodjeljuju za najgora filmska ostvarenja godine. Najveće iznenađenje večeri bilo je dolazak Sandre Bullock, koja je osvojila nagradu najgore glumice. Podsjetimo, Sandra je nominirana na ovogodišnjem Oscaru u kategoriji najbolje glumice, za ulogu u filmu "The Blind Side", ali i za svoje glumačko (ne)ostvarenje u filmu "All About Steve" na dodjeli najgorih nagrada. Ako osvoji večeras osvoji Oscara, postat će prva glumica koja se može pohvaliti osvajanjem obje nagrade i to iste godine.

"Hvala vam što ste mi uništili karijeru s jako lošom odlukom", izjavila je glumica nakon preuzimanja nagrade. "Mislila sam da je ovo iznimna nagrada, ali nisam znala da je danas u Hollywoodu dovoljno reći da ćeš se pojaviti na dodjeli da bi onda osvojio nagradu. Da sam to znala ranije, već bi se odavno pojavila na Oscaru", našalila se glumica koja smatra da žiri nije niti pogledao komediju "All about Steve".

"Da ste zaista pogledali film, sad ne bih bila ovdje"

"Nešto mi govori da većina vas zapravo i nije gledala film jer, da ste ga pogledali, ja sada ne bih bila ovdje. Da ste ga zaista, zaista pogledali shvatili bi što sam htjela poručiti tom ulogom", rekla je Sandra koja je zatim predložila gledateljima da sklope dogovor. Naime, kada je ponovno nominiraju obećala je da će se ponovno pojaviti, ali samo ako oni pogledaju film u kojemu je utjelovila ulogu za koju je nominirana. Osim nagrade za najgoru glumicu, Bullock je osvojila još jednu Malinu i to zajedno s Bradleyem Cooperom za najgori glumački par. 

Osim Sandre Bullock, kada su u pitanju oni pravi celebovi A-liste, pojavila se samo Halle Berry koja je na istoj dodjeli 2005. godine osvojila nagradu najgore glumice za ulogu u filmu "Catwoman" dok je četiri godine prije osvojila Oscara za ulogu u "Monster's Ballu".


Pobjednik, odnosno najveći gubitnik večeri, zasigurno su "Transformers: Revenge of the Fallen", film koji je osvojio čak tri Zlatne maline - kao najgori film, zatim nagradu za najgoreg redatelja Michaelu Bayu i najgori scenarij.

Popis dobitnika:


Najgori film - "Transformers: Revenge of the Fallen"

Najgori glumac 2009. - Jonas Brothersi / "Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience"

Najgora glumica 2009. - Sandra Bullock / "All About Steve"

Najgori glumački par 2009. - Sandra Bullock & Bradley Cooper / "All About Steve"

Najgora sporedna glumica - Sienna Miller / "G.I. Joe"

Najgori sporedni glumac - Billy Ray Cyrus / "Hannah Montana: The Movie"

Najgori nastavak ili remake filma - "Land of the Lost"

Najgori redatelj - Michael Bay / "Transformers: Revenge of the Fallen"

Najgori film desetljeća - "Battlefield Earth", 2000. godine nominiran za čak 10 Zlatnih malina /

"dobitnik" njih 8, uključujući i onu za najgoru dramu u 25 godina

Najgori glumac desetljeća - Eddie Murphy - nominiran u 12 kategorija, "dobitnik" tri Zlatne maline

Najgora glumica desetljeća - Paris Hilton - nominirana u 5 kategorija, dobitnica četiri Zlatne maline

Pročitajte više