Sandra Perković preživjela sepsu: "6. siječnja sam se ponovno rodila"

Foto; Sime Zelic/Pixsell

SANDRA Perković je u intervjuu za Story ispričala detalje o svojoj borbi sa sepsom. Prije 12 godina je dobila sepsu i, kaže, jedva ostala živa.

"Sepsa je vrlo opasna ako se ne detektira na vrijeme i krene pravilno liječiti. U prosincu 2008. počela sam osjećati bolove u donjem dijelu trbuha, zbog čega sam završila na hitnom prijemu. Prvotno su mislili da je riječ o crijevnoj virozi, no bolovi nisu prestajali ni nakon 6 dana pa sam opet završila na istom mjestu.

 Doktor Željko Lacković iz KB-a Dubrava koji mi je pristupio u prolazu uspio je detektirati problem, a to je bila upala slijepog crijeva. No brzo je postalo jasno kako se slijepo crijevo odvojilo i rasprsnulo", otkriva Sandra koja dosad nije tako detaljno pričala o tome što je proživjela i preživjela.

"Nekoliko dana nakon operacije, kada više nisam primala antibiotike putem infuzije, moje stanje se počelo pogoršavati. U periodu između Božića i Sveta tri kralja bili smo dva puta na hitnom prijemu, no poslana sam kući. Treći put kada sam došla, dr. Lacković je bio dežuran i ovoga puta me on zaprimio te spasio život. On je shvatio da nešto ne funkcionira kako treba. U roku od pola sata okupio je tim koji me ponovno operirao", dodala je.

Ključna 72 sata

Sandrinoj mami su tada rekli da ide kući i moli se jer ako Sandra preživi sljedeća 72 sata, preživjet će.

Bakterije koje su ostale nakon prve operacije počele su se brzinski širiti po njenom trbuhu, a Sandra je u dva tjedna izgubila trideset kilograma. Pričati nije mogla, u nekim trenucima ni gledati, a u bolnicu je zaprimljena usred noći.

"6. siječnja je dan kada sam se ponovno rodila", rekla je.

"Tijekom godina izgubila sam kontakt s doktorom Lackovićem, ali oboje znamo što je on meni i mojoj obitelji učinio te ćemo mu na tome biti vječno zahvalni. Uvijek mislimo da se loše stvari događaju nekom drugom, ali, nažalost, bolest je među nama i, što je više budemo svjesni i što se budemo bolje znali snaći i preduhitriti problem, bit će nam bolje i lakše", zaključila je.

Pročitajte više