Sarah Josipović: Priveli su me dok sam djetetu vadila putovnicu

Foto: Instagram

SARAH JOSIPOVIĆ iznenadila je svoje pratitelje na Instagramu nakon što je objavila da su je priveli u policijsku postaju u Zagrebu.

"Priveli su me dok sam djetetu vadila putovnicu... Eto što radi naša policija", napisala je Sarah uz fotografiju iz policijske postaje. 

"Kako zapaliti inbox? Nek te privedu u policijsku postaju. Pogodili ste, zbog 'polupovišenog tona' i nepoštivanja policije... Nema veze s vađenjem putovnice, postoji pozadinska priča...", nastavila je.

"Neki dan meni i mami jedan policajac nije dao da pričekamo parking u Petrinjskoj koji je bio zauzet, iako smo bili drugi auto iza rampe i vidjele smo da će auto izići u roku od 30 sekundi, jer bi tih 30 sekundi bile na nogostupu. Ne moram govoriti da smo prije toga napravile tri kruga i da sam išla pokupiti Maka koji je s tatom bio na Fuliranju", započela je objašnjavanje.

"I tako smo mu mi pokušavale objasniti, i u tih 30 sekundi se pomaknuli tako da smo cijelom površinom bili na parkiralištu, ali on je svejedno pozvao kolegu koji je mene, iako nisam ja vozila, tražio osobnu. Ja sam pitala: 'Moju?' a on je odgovorio: 'Jok, moju.' Ja sam izašla iz auta i povišenim tonom mu objašnjavala, ali nisam ga uvrijedila. Zapisao me i to je to. I tu dolazimo do danas", nastavila je u objavi koja se na njenom profilu pojavila u četvrtak popodne.

Nakon nekoliko dana se, kaže, vratila po putovnicu za svog sina, a isti policajac je radio na ulazu i pozvao je te upitao "misli li i da je nekidan bila bezobrazna". Kad je ona odgovorila da ne misli, tražio ju je osobnu, tvrdi Sarah.

"Evo vam, ali već ste me zapisali, a žurim se jer idem s djetetom na plivanje", rekla mu je te dodala da joj je situacija smiješna. "Mislite da sam smiješan?" pitao ju je policajac, tvrdi ona. "Onda idete u policijsku postaju zbog vrijeđanja i omalovažavanja policije", bio je njegov odgovor prema Sarinoj priči.

"Sjedila sam tako u postaji, on se žalio šefovima, čula sam da je rekao da razgovaram 'polupovišenim tonom'. Nakon toga izašao je i rekao: 'Izgleda da me niste dovoljno uvrijedili. Nema temelja za postupanje.' I eto, to je to. Zakasnili smo na plivanje i nismo išli", rekla je.

Mi smo se obratili PU zagrebačkoj za komentar, a njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti.

"Vezano za Vaš upit i navode javno objavljene vijesti obavještavamo Vas da je policijski službenik temeljne policije 6. prosinca 2019. godine obavljao policijske poslove u Petrinjskoj ulici te kod ulaza na parkiralište zamijetio zaustavljeni osobni automobil koji je ometao ostali promet.

Ujedno je Policijska uprava zagrebačka u to vrijeme zaprimila i dojavu nepoznatog građanina o nepropisno zaustavljenim vozilima na tom dijelu Petrinjske ulice.

Iz tog je razloga policijski službenik pristupio i upozorio osobe u osobnom automobilu, za koje je utvrđeno da se radilo o 32-godišnjakinji  i 54-godišnjakinji koje su na to reagirale negodovanjem.

Prvom policijskom službeniku u postupanju se pridružio i policijski službenik prometne policije, a kako se potom na parkiralištu oslobodilo mjesto navedene su osobe ušle te tamo parkirale automobil, nakon čega je bilo dovršeno i postupanje policijskih službenika te nije došlo do kakvog sankcioniranja neke od tih osoba.

Nadalje, šest dana kasnije, točnije 12. prosinca, spomenuta 32-godišnjakinja je pristupila u službene prostorije Policijske uprave u Petrinjskoj ulici gdje ju je uočio policijski službenik temeljne policije koji je tamo obavljao svoju redovnu službu te se s njom upustio u razgovor o prethodnom događaju, na što mu je 32-godišnjakinja, prema njegovom  mišljenju neprimjereno, replicirala zbog čega je policijski službenik posumnjao da se radi o prekršaju iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je, radi razjašnjavanja, s njom pristupio u obližnje službene prostorije mjesno nadležne I. Policijske postaje Zagreb (Centar), gdje nije utvrđena osnovana sumnja u počinjenje prekršaja te je 32-godišnjakinja napustila službene prostorije", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Pročitajte više