Sarkozy ipak odustaje od "SMS tužbe"

POČETKOM mjeseca francuski ljevičarski tjednik Nouvel Observateur objavio je kompromitirajuću SMS poruku koju je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy navodno poslao svojoj bivšoj ženi Ceciliji, a u kojoj stoji da, ako mu se ona vrati, spreman je otkazati vjenčanje s Carlom Bruni.

Tekst je objavljen samo osam dana prije njegovog vjenčanja s Carlom, a to je toliko razljutilo Sarkozyja da je protiv tjednika podnio sudsku tužbu. Međutim, Carla je u članku koji je napisala za list za Le Monde potvrdila da Sarkozy odustaje od tužbe, i to nakon što mu je Airy Routier, novinar koji je ujedno i autor teksta o SMS porukama, poslao pismo u kojem se radi toga ispričava. Člankom pod nazivom "Stop klevetanju" optužila je Nouvel Observateur zbog objavljivanja neprovjerenih informacija.

"Ako je od sada glasina srž neke vijesti, ako nečije fantazije postaju izvori informacija, kuda onda ovaj svijet ide? Ako jedne velike novine nisu u stanju očistiti glasine od činjenica, tko će to napraviti?", napisala je Bruni. No u izjavi koja je napisana kao odgovor njenom članku, Routier insistira na tome da je članak koji je on napisao u potpunosti točan.

"Autentičnost objavljene SMS poruke neupitna je", rekao je Routier i dodao kako je istina da je Carli poslao privatno pismo kojim joj se ispričava zbog nanesene duševne boli, ali i da je to pismo trebalo ostati privatno, a ne završiti u novinama.

K.H.
Foto: AFP

Pročitajte više