SC5 – Senzacija iz BMW-a

NEKOLIKO mjeseci nakon predstavljanja Mercedesa CLS iz BMW-a stiže odgovor u obliku studije SC5. Prvi sportski coupe s četiri vrata bavarskog proizvođača će vrlo vjerojatno doživjeti serijsku proizvodnju.

Bavarski "Space Shuttle" je prvi automobil kod kojeg BMW punu pažnju pridaje komforu. Obožavatelji ne moraju strahovati jer će tvrtka ostati dosljedna svom imidžu proizvođača vrhunskih sportskih automobila. Prinova u obitelji serije 5 donosi obilje novosti među kojima je najveća na području oblikovanja karoserije. Kombiniranjem svojstava karavana i coupea automobil je dobio na prostranosti i pri tome je zadržan prepoznatljiv imidž, pa se već može reći da je BMW opet napravio dobar posao.

Izgled prednjeg kraja ne donosi iznenađenja, dok su u bočnim linijama vidljive sličnosti s novom 6-icom.  Oko agresivnog stražnjeg kraja s novim oblikom bit će najveće zanimanje u što ćemo se imati prilike uvjeriti u bliskoj budućnosti.

Tehničke karakteristike su zasad nepoznate. Tek se zna ono osnovno, a to je da BMW ostaje vjeran koncepciji motor sprijeda i pogon straga. Kako je ista kombinacija primijenjena  i na "maloj" seriji 1, takvo što je bilo sasvim očekivano

Svi BMW-ovi noviteti

U najkraćem roku trebala bi biti predstavljena nova serija 7. Dolazak nove 7-ice s duljim međuosovinskim razmakom i osjetno dinamičnijim izgledom je tempiran za 2008. godinu, kada stiže i serijski SC5. Zasada je tek nepoznato da li će BMW ponuditi nasljednika ekstravagantnog roadstera Z8.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više