Kao klinac je upoznao Rogera Moorea, a ono što mu je rekao upamtio je cijeli život

Foto: Facebook/ Youtube

MARC HAYNES, po zanimanju televizijski i radijski scenarist, veliki je obožavatelj pokojnog Rogera Moorea. Povodom njegove smrti odlučio je podijeliti priču o tome kako ga je susreo dok je bio dječak od sedam godina.

"Bio sam s djedom u zračnoj luci u Nici, 1983. godine, kad sam ugledao Rogera Moorea koji je u čekaonici čitao novine. Rekao sam djedu da sam upravo ugledao Jamesa Bonda i zamolio ga da me povede da zatražimo autogram", počeo je s pričom.

Djed nije imao pojma ni tko je James Bond, a ni Roger Moore, ali je pristao pomoći unuku, pa je prišao slavnom glumcu i zamolio ga da se potpiše za dječaka.

"Bio je vrlo ljubazan. Pitao me kako se zovem i napisao mi lijepu poruku na poleđini avionske karte. Bio sam presretan, ali dok smo se vraćali na svoja mjesta, pogledao sam potpis i primijetio da u potpisu ne stoji James Bond. Pogledao je i djed i uspio dešifrirati da piše Roger Moore", piše Marc.

Budući da ga je to jako pogodilo, djed se vratio do Rogera Moorea i rekao mu:

"Unuk mi kaže da ste napisali pogrešno ime. On kaže da se vi zovete James Bond."

Glumac je na to pozvao malog Marca da im se pridruži, sagnuo se k njemu, pogledao na jednu pa na drugu stranu, podigao obrvu, i prigušenim glasom rekao:

"Morao sam se potpisati kao Roger Moore jer inače bi Blofeld (negativac iz filmova o Jamesu Bondu) mogao saznati da sam ovdje."

Zatim je dječaka zamolio da nikom ne govori da ga je vidio i zahvalio mu što čuva njegovu tajnu.

"Djed me upitao je li ispravio potpis, a ja sam mu odgovorio da sam krivo razumio. Imao sam posla s Jamesom Bondom", zaključio je Marc.

Mnogo godina kasnije, sad već odrasli Marc radio je kao scenarist na jednom snimanju za UNICEF i susreo Rogera Moorea koji je došao u funkciji ambasadora. Tom mu je prilikom ispričao za njihov prethodni susret. Glumac se nije sjetio situacije, ali se nasmiješio i rekao Marcu da mu je bilo drago što je kao dječak upoznao Jamesa Bonda.

Nakon završetka snimanja, glumac je prišao Marcu, pogledao lijevo pa desno, podigao obrvu i prigušenim glasom rekao:

"Naravno da se sjećam našeg susreta u Nici, ali nisam mogao ništa reći, zbog snimatelja, nikad ne znaš radi li neki od njih za Blofelda." 

Pročitajte više