Schwarzenegger iznio svoje imovinsko stanje

AUSTRIJSKI bilder iz našeg shopping centra Graza zakleo se na Bibliji koju je držala njegova supruga Maria Shriver da će časno štititi interese građana Kalifornije, a na svoje vlastite.

Za razliku od naše prakse prilikom ulaska u političke vode detaljno je iznio svoje imovinsko stanje kako mu ne bi mogli predbaciti da se na visokoj funkciji obogatio.

U posljednje vrijeme zarađivao je godišnje po 30 milijuna dolara i uredno plaćao 10 milijuna dolara poreza. Objavio je i popis svojih dionica u brojnim tvrtkama koje mu donose lijepu zaradu.

Naveo je i sve poklone koje je znao dobivati kao što su besplatna odijela od Armanija i Tommy Hilfigera, kao i lubanju koja govori iz filma "Terminator" vrijednu 1.000 dolara koju mu je poklonila filmska kompanija za koju snima.

Nije izostavio čak i poklon od milijardera Marvina Davisa koji mu je dao popularnih "kokica" ( pop corna ) za 45 dolara. Teško je i zamisliti što bi rekli naši političari kada bi im netko u ovoj izbornoj strci donirao kokice te vrijednosti.

Pročitajte više