Scorsese priprema mini-seriju na kanalu "Sci Fi"

NOVA zvijezda koja ulazi u sazviježđe televizijskog kanala Sci Fi poznatija je po "Dobrim momcima" nego po malim zelenima: Martin Scorsese bit će izvršni producent miniserije koja će se početi prikazivati 2005. godine.

Mini-serija pod naslovom "The Twelve" (Dvanaest) prati agenta FBI-ja suočenog s bizarnom serijom događaja, za koje smatra da su nagovještaj neumitnog kraja svijeta koji će se dogoditi na 12. dan nakon Božića. Serija će trajati najmanje šest sati, a raspored još nije određen.

Iako se s "Twelve" Scorsese prvi put bavi televizijskom serijom, na kanalu Sci Fi sve češće privlače vrhunske producente za svoje projekte. Otkad je prošlog prosinca njihova 20-satna serija "Steven Spielberg Presents Taken" postigla zvjezdani uspjeh, kanal je za druge mini-serije angažirao filmske producente kao što su Gale Anne Hurd ("Hulk"), Dean Devlin ("Dan nezavisnosti") i Bryan Singer ("X-Men 2"). Povrh svega, Spielbergova tvrtka DreamWorks Pictures potpisala je nastavak serije "Taken", za koju je osiguran veliki proračun.

Dovodeći filmaše poput Scorseseja i Spielberga na kanal koji je nekad bio pod potpunom prevlašću izvanzemaljaca i čudovišta, Sci Fi ispunjava najave da će se proširiti izvan uskog područja znanstvene fantastike.

Nova reklamna kampanja je u punom jeku, a kanal predstavlja sveobuhvatniji program koji uključuje sve vrste fantastike. Trenutak ne može biti bolji. Sci Fi će u skoroj budućnosti odgovarati novom vlasniku, budući da sadašnji vlasnik Vivendi Universal provodi aukciju zabavnih sadržaja, od kojih je Sci Fi jedan od najcjenjenijih.

"Twelve" je, kao seriju jednosatnih emisija za BBC, napisao David Pirie, koji je ostao uključen u posao, iako će mu se pridružiti još jedan scenarist. U svibnju su Devlin i Singer pristali biti producenti osmosatne mini-serije "Triangle", koja se bavi tajnama Bermudskog trokuta, a Hurd je potpisala rad na šestosatnoj mini-seriji "Red Mars", prema romanu Kima Stanleyja Robinsona.

Pročitajte više