Scumacherov bolid na aukciji

DOBRA vijest za dobro potkožene ljubitelje propetih konja. Ferrari organizira aukciju unutar same tvornice, a u ponudi će se naći neki od najslavnijih primjeraka.

Najvrijedniji primjerak bez sumnje je 330 TRI/LM Testa Rossa iz 1962. Njime je legendarni Phill Hill pobijedio na čuvenoj utrci 24 sata Le Mansa 1962.

Procijenjena vrijednost kreće se od 8-10 milijuna dolara. Ne samo da je ponuđena Testa Rossa posljednji proizvedeni ikad napravljen već je i jedna s motorom od 4 litre.

U ponudi će se naći još neki crvendaći iz slavne prošlosti i to modeli 512 S iz 1970 te 340 iz 1950. Svoje mjesto naći će i maleni Dino koji zapravo odvojen brand od Ferrarija. Posebnu poslasticu predstavlja i F40 Prototipo - prototip vjerojatno najboljeg Ferrarija ikad.

Crnu ovcu predstavlja tek model F310B. Radi se o bolidu koji je Schumacher vozio u sezoni 1997. S obzirom na njen katastrofalan kraj po Schumachera teško je razumjeti zašto se baš taj primjerak našao u društvu slavnih. Možda je problem bio u vozaču?

Ne sumnjamo da će ovaj događaj biti mnogo više od aukcije, a za najzagriženije nesumnjivo i povijesni event. Zato put pod noge i do 20.svibnja sigurno stižete pred hram u Maranellu.

B.I.

Pročitajte više