Seat predstavlja: Ibiza SportCoupe

U IŠČEKIVANJU dolaska nove generacije Ibize predstavljamo njenu SportCoupe izvedbu s trojim vratima čije je prve karakteristike praćene fotografijama netom objavio španjolski proizvođač.

Iako je novom Ibizom napravljen značajni napredak u estetskom smislu, njena izvedba s tri vrata teško će zadovoljiti veliko očekivanja poklonika emotivnog VW-ovog branda. Najkraće, Seat je pri razvoju trovratne izvedbe posegnuo za klasičnim rješenjem koje na prvo mjesto karoserijskih prerada stavlja skidanje viškova.

Preciznije rečeno, to znači da se iza obećavajućeg imena SportCoupe nalazi izvorna Ibiza kod kojeg je nositelj modifikacija uklanjanje stražnjeg para vrata. Istina, 18 mm kraća nova je izvedba je s 1.428 m visine ujedno i 17 mm niža, no estetski izraz ostao je uglavnom neizmijenjen. Od dizajnerskih novosti tu su još niže postavljena prednja svjetla, te blago modificirana maska hladnjaka. 

Niža silueta vozila stidljivo najavljuje sportske aspiracije modela koje će po lansiranju imati tehnološko opravdanje u DSG mjenjaču. Hvaljeni sedam-stupanjski nudit će se opcijski čime je Ibiza prvi model u segmentu dostupan sa sekvencijalnim mjenjačem s dvije spojke.

DSG mjenjač će se nuditi u kombinaciji sa 1.6-litrenim benzinskim motorom sa 105 KS, ujedno najsnažnijim motorom u ponudi. Postavljena na novu VW-ovu platformu, Ibiza će se opremati s još dva nova dizelska motora, 1.4 sa 80 KS i 1.9 snažan 90 KS. Ostatak ponude ostaje isti, a čine ga dva benzinca, dakle 1.2-litreni s tri cilindra i 70 KS, te 1.4 sa 85 KS.

Naknadno će ponuda Ibize SC biti proširena emotivnim izvedbama, FR i Cupra verzijama pokretanim moćnim 1.4 TSI motorom u izvedbama sa 140 i 170 KS. U svakom slučaju, valja pričekati do kraja srpnja i British Motor Show-a kada će trovratna Ibiza premijerno stati pred oči javnosti.

Pročitajte više