Selma Blair: Kad sam dobila prve simptome multiple, doktori su rekli da dramatiziram

Foto: Instagram

Glumici Selmi Blair 2018. godine dijagnosticirana je multipla skleroza, a od 2021. godine je u remisiji. Ispričala je kako se tijekom godina naslušala svakakvih komentara u vezi svoje bolesti.

Voditeljici Kristen Welker u televizijskoj emisiji Meet the Press na NBC-ju rekla je da ju je strašna dijagnoza isprva psihički dotukla. 

"Samo sam plakala i plakala. Nisam znala kako se uopće nositi s tom informacijom", rekla je glumica. Prisjetila se kako su je u djetinjstvu počele mučiti kronične glavobolje i groznice, a da je medicinski stručnjaci nisu shvaćali ozbiljno.

Bol je jedan od mnogih simptoma koje donosi multipla, kaže Selma, a jedan joj je liječnik tada rekao da bi možda "trebala pronaći dečka jer ljubav pomaže tamo gdje je medicina nemoćna". "Čini mi se kao da su liječnici izmišljali svakakve izgovore, zbog kojih sam sebe počela uvjeravati da sam preosjetljiva i da je sa mnom sve u redu", rekla je Selma.

Smatra da je simptome MS-a imala puno prije dijagnoze

Prisjetila se i dečka iz škole koji je imao iste simptome.

"Žalio se na istu kroničnu glavobolju i groznicu, no njega su poslali na magnetsku rezonancu i na operaciju u roku od tjedan dana. Mene nisu poslali na magnetsku rezonancu iako sam uvijek imala glavobolje i groznicu i probleme s ravnotežom ili bi mi noga neobjašnjivo zapela. Liječnici bi mi govorili: 'Oh, ona je samo dramatična'", ispričala je Selma.

Smatra da je tu bila riječ o rodnoj pristranosti. Rekla je da je, kad je bila djevojka, išla na pregled starijim liječnicima, koji su tegobe djevojaka uglavnom povezivali s menstruacijom. 

Pročitajte više