Ako još niste pogledali ove serije, promijenite to ove jeseni

Foto: 123RF, RTLplay

JESEN je kao stvorena za uživanje u omiljenim TV serijama, a ako ste u potrazi za nekim novim naslovima, na pravom ste mjestu. 

Donosimo vam popis odličnih serija koje biste trebali pogledati ove jeseni. 

Jeste li čuli za Nordic noir?

Poseban je to žanr u književnosti, filmu i TV serijama poznat i po nazivu Scandi noir. Radi se o žanru koji donosi izvrtanje prostora i vremena i glavne likove koji su često na rubu sloma. Osim radnje prepune twistova, za ovaj žanr je karakterističan i hladni vizualni doživljaj.

Odlična Nordic noir serija koju ne smijete propustiti je upravo Bordertown u kojoj finski detektiv pokušava riješiti zločin i zadržati svoju obitelj na okupu u isto vrijeme. Kriminalistička je to serija koju bismo čak u nekim trenucima mogli usporediti sa serijalima o Sherlocku Holmesu. Ako ste ljubitelj ovog žanra, ova vas zanimljiva finska serija neće razočarati.

Zaborav je prilika

Serija u kojoj biste mogli uživati je i nagrađivana kriminalistička mini-serija Persona za koju je glavni glumac Haluk Bilginer osvojio Emmy za najboljeg glumca. Glavni lik Agâh 65-godišnji je umirovljenik kojem je dijagnosticiran Alzheimer te on odluči iskoristiti svoje novo zdravstveno stanje za ubojstvo koje je planirao godinama.

Glavni lik vodi se mišlju kako neće pamtiti svoj zločin i neće se zbog njega kajati. No je li to uistinu tako lako, pogledajte u ovoj uzbudljivoj seriji ekskluzivno na Play Premiumu.

Britanska serija sa 17 osvojenih prestižnih nagrada

Serija Noćni upravitelj snimljena je prema istoimenom špijunskom romanu Johna Le Carréa, a o njenom uspjehu najbolje govore čak 44 nominacije te 17 osvojenih prestižnih nagrada.

Glavni lik je britanski vojnik Jonathan Pine (Tom Hiddleston) kojeg regrutira tajna agentica Burr (Olivia Colman) kako bi pratio vladajuće krugove Londona i Washingtona, gdje se navodno krije veza između obavještajne službe i nelegalne prodaje oružja. Kako bi se ubacio u krug krijumčara, Jonathan i sam postaje kriminalac. 

Na Play Premiumu pratiti možete i kompletne sezone novijih sezona američkih kriminalističkih dramskih uspješnica NCIS, NCIS LA i NCIS: New Orleans.

Odlične regionalne serije koje ste možda propustili

Jedna od šarmantnijih serija koju biste svakako trebali pogledati ove jeseni je srpska serija Jutro će promeniti sve. Ako su vam poznata obiteljska okupljanja na kojima vaši roditelji lažu da ste uspješniji nego što to zaista jeste, uživat ćete u ovoj seriji.

Priča je to o milennialsima koji „pate“ za izgubljenom mladošću i prolaze kroz svakakve krize. S ovom su se serijom poistovjetili mnogi - oni koji još možda nemaju posao, obitelj, nisu završili školovanje, ali i svi oni koji jednostavno još uvijek traže sebe. Glavni likovi serije pokušavaju shvatiti što će dalje, što je u seriji prikazano na dosta realan i iskren način, zbog čega bi vam se upravo ova serija i mogla svidjeti.

Serija ima 39 epizoda, a u fokusu su dva muška i dva ženska glavna lika. Prvi od njih je Filip koji se upravo vratio u rodni kraj iz SAD-a gdje je odlučio prekinuti karijeru uspješnog programera što njegovi roditelji ne mogu nikako shvatiti. Filipova prijateljica Saša vodi uspješan noćni bar, ali i stalnu borbu s majkom kojoj nedostaje razumijevanja. Filipova sestra Anđela uspješna je doktorandica psihologije kojoj se život naglo počne mijenjati nakon naglog prekida s dečkom. Četvrti je lik Filipov prijatelj Ljuba koji od društva i obitelji skriva da je ostao bez stana jer više nije mogao plaćati najamninu.

Serija prati dinamičan život ovih likova, a sa situacijama u kojima se svakodnevno nalaze većina nas se može i poistovjetiti. Seriju prati i odlična glazba te predivni interijeri. Kompletna serija dostupna je na Play Premiumu.

Kontroverzna priča koju ćete obožavati

Jedna od serija koje su osvojile regiju je i srpska kriminalistička serija Besa koja prikazuje što  smo spremni napraviti da bismo zaštitili svoju obitelj.

Ova napeta serija prati priču između Uroša, običnog čovjeka, i Dardana, regionalnog šefa mafije. Dardan daje Urošu besu, zakletvu da će sačuvati njegovu obitelj od krvne osvete nakon što on za njega izvrši ubojstva. Ova uzbudljiva serija prati Uroša u njegovoj namjeri da opet postane slobodan čovjek, ali i život njegove obitelji koji se drastično mijenja novonastalom situacijom.

Visoka politika, lokalni interesi i kriminal

Glumačka postava s ponajboljim glumcima ovih prostora, odlični vizualni efekti i fenomenalna scenografija samo su neki od razloga zbog kojih trebate pogledate seriju Senke nad Balkanom. Radnja serije odvija se pokraj dvadesetih godina prošlog stoljeća u Beogradu gdje se događa niz ubojstava iza kojih stoji kriminal i visoka politika.

Seriju koja je prožeta povijesnim činjenicama i fikcijom mnogi nazivaju balkanskim Peaky Blindersima. Glumačka imena koja se pojavljuju u seriji su: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Nikola Đuričko, Marija Bergam, Srđan Todorović, Bojan Navojec, Goran Bogdan i mnogi drugi.

Zanimljivo je i kako je za potrebe snimanja ove uzbudljive kriminalističke serije sagrađen jedan cijeli mali grad. 

Prva serija na ovim prostorima koja prati rad tajnih službi

Još jedna odlična kriminalistička serija s ovih prostora je serija Državni službenik čija je radnja smještena u današnje vrijeme. Serija prati agente srpske obavještajno-sigurnosne agencije i njihov rad kako bi uklonili sve prijetnje državi te je prva takve vrste na ovim prostorima.

Serija prikazuje privatne i poslovne živote suvremenih agenata te kako se nose s ogromnim teretom odgovornosti da zaštite svoju zemlju.

Ove i mnoge druge odlične serije pogledati možete na Play Premiumu, dodatnom programskom paketu na RTLplayu.

Play Premium je dodatni programski paket na RTLplayu na kojem možete uživo ili na zahtjev gledati nove i kultne serije, zabavne showove, omiljene dječje sadržaje i filmske hitove te premium TV kanale - RTL Living, RTL Crime, RTL Adria, RTL Passion, Discovery Channel, TLC i Eurosport kanal 24/7 na webu i mobilnim uređajima.

Sadržaj donosi Index u suradnji s RTL Hrvatska te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.  

Pročitajte više