Sestre Husar konačno predstavljaju "Familiju"

Iako su sestre i izdaju zajednički dvostruki CD, albumi će se, rekla nam je Marija Husar, itekako razlikovati. Tako je na Ivaninom CD-u zastupljena uglavnom rnb i soul glazba, dok se Marija odlučila za čisti pop. Pripremu albuma pratile su mnoge neočekivane okolnosti, kao što su Ivanina trudnoća i iznenadna smrt oca, kojem su i posvetile svoj prvi diskografski projekt nakon raspada grupe Divas.

Marija Husar radila je s provjerenim autorima, kao što su Miro Buljan i Sandra Sagena, dok je Ivana produkciju povjerila Baby Dooksu, a u nekoliko je pjesama surađivala i sa suprugom Ninom Mlincem. Sestre nisu previše zabrinute zbog činjenice da bi ovakav neobičan diskografski projekt mogao zbuniti ionako jedva zainteresiranu domaću publiku.

"Mislim da će ljudima to biti jako zanimljivo, jer svaka ima svoj album, a opet, imaju zajedničku poveznicu. Dodatni plus je činjenica da za cijenu jednog zapravo dobivaju dva zasebna albuma", rekla nam je Marija, koja trenutno sa sestrom uvježbava repertoar, a počet će ga predstavljati mjesec dana nakon izlaska CD-a.

Marija je svoj prvi solo nastup imala na prošlogodišnjoj Dori, ali, unatoč pohvalama kolega, nije dospjela u finale natjecanja. To ju, kaže, nije nimalo razočaralo, a pjesma "Budi njen" je, unatoč debaklu, našla svoje mjesto na novom albumu. Dora sestrama ove godine nije bila u planu, ali zato treći zajednički duet, pjesmu "Ljubav zaslužuje to" šalju na natječaj za Hrvatski radijski festival.

Ivana i Marija Husar u grupi Divas uvijek su bile u prvom planu, dok su Maja i Martina, preostale članice, rijetko imale solo dionice. Ipak, Maja Vučić preduhitrila ih je u izdavanju nosača zvuka ("Lice koje znaš"), a bivšim kolegicama njen se projekt, rekla nam je Marija, jako svidio. Ipak, "Familija" će ponuditi sasvim drugačiji zvuk kojim Ivana i Marija Husar poručuju kako još dugo namjeravaju biti dio hrvatske glazbene scene.

Tekst i foto: D.K.

Pročitajte više