Sestre R. Kellyja stale u obranu brata: Robert je ovdje jedina žrtva

Screenshot/Foto: YouTube/EPA

SESTRE pjevača R. Kellyja (Cassandra, Lisa i Theresa), koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog vođenja lanca prostitucije i reketarenja, u emisiji Good Morning, Britain pokušale su objasniti da je Kelly zapravo nevin i žrtva. U razgovoru s novinarom Noelom Phillipsom za osudu su okrivile rasizam.

Cassandra je napomenula da se prema Afroamerikancima uvijek postupa nepravedno: "Više od sedamdeset posto optuženika koji nisu bijelci su osuđeni u sudskim postupcima. To ne znači da su krivi. Samo zato što je osuđen, ne znači da je kriv. Ako je učinio nešto pogrešno... nitko od nas nije savršen, ali on nije čudovište. Ovo što su o njemu govorili, da je držao žene za taoce, a prema tim ženama se ponašao kao prema kraljicama, u to ne vjerujem. To jednostavno nema smisla."

Dodala je i da Robert žene nije morao držati u zatočeništvu jer su mu prilazile same. "Žene mu prilaze zbog njegovog statusa, zbog njegovog imena. Prilaze mu tisuće žena. On ne mora držati taoce", rekla je Lisa.

Zaključile su da je njihov brat jedina žrtva

Na pitanje o tome mogu li reći da njihov brat nije bio s maloljetnim djevojkama, odgovorila je: "Mogu reći da je bio s mlađim ženama. Ali što se tiče maloljetnih djevojaka, otkud vam uopće to?" Voditelj je komentirao da je na sudu dokazano da je oženio Marry Aaliyah kad je imala 15 godina, na što je Lisa odvratila: "Ne znam da je oženio Aaliyah. Ne želimo razgovarati o tome."

Voditelj ju je zatim pitao priznaje li da su žene koje je Kelly zlostavljao zaista žrtve, a ona je odgovorila da ne priznaje nešto za što ne postoje dokazi. "Kad bi postojale žrtve, to bih priznala. Ali iz onoga što sam vidjela na sudu i iz onoga što sam pročitala, zaključila sam da je jedina žrtva Robert", objasnila je.

Kellyjeve su žrtve na suđenju opisale kako ih je napao i na koji je način zavodio obožavateljice. Devet žena i dvojica muškaraca detaljno su opisali kako ih je pjevač seksualno zlostavljao i ponižavao. Svjedoci su rekli da su se žrtve nadale da će im pomoći u karijeri, a on je od njih zapravo tražio apsolutnu poslušnost.

Pročitajte više