Severina je dobila pomoć države, sad želi vratiti novac

Foto: Instagram

U JAVNOSTI se ovih dana pojavila informacija da je Severina dobila potporu države u obliku isplate minimalca zbog posljedica pandemije koronavirusa na njene poslovne aktivnosti.

Kontaktirali smo njenog PR-ovca Davora Grgina te saznali o čemu je riječ i je li Severina zaista zatražila (i dobila) novčanu potporu od države.

"Zatražena je mjera potpore za zaposlenika u tvrtki 'Dobrodošao u klub', čija je osnovna djelatnost organiziranje koncertnih djelatnosti koje su, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjene do daljnjega. Također, Severinini suradnici, budući da je ona boravila u Srbiji, podnijeli su zahtjev za mjeru, bez njezine prethodne suglasnosti, i za njezinu samostalnu djelatnost. Odmah po današnjem saznanju Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv", rekao je Grgin za Index.

"Severina osobno uvijek je tu kada je potrebno pomoći, pa je tako osobna sredstva donirala nakon potresa u Zagrebu, o čemu nismo imali potrebe komunicirati ili izvještavati javnost", dodao je.

Prema javnosti dostupnim podacima, Severina je Dobrodošao u klub d.o.o. osnovala 14. svibnja 2019. godine. Kao djelatnost se navodi izvođačka umjetnost, a Severina se vodi kao jedina osnivačica i direktorica.

Dio glazbenika dobio pomoć Hrvatskog društva skladatelja

Posljedice pandemije osjetili su mnogi glazbenici pa je Hrvatsko društvo skladatelja svojim članovima osiguralo 550 tisuća kuna prve pomoći koji su zbog potresa u Zagrebu i koronavirusa ostali bez primanja.

Na popisu glazbenika koji su se javili HDS-u i dobili pomoć nalaze se, između ostalih, Jacques Houdek i Mladen Burnać.

>>>Houdek: Nemam se potrebu opravdavati, ali ovo je točan iznos koji sam dobio od HDS-a<<<

"Glazbeni autori pogođeni potresom i izvanrednim gospodarskim stanjem zbog epidemije koronavirusa mogu računati na 550 tisuća kuna pomoći iz Fonda. Zbog ozbiljnosti situacije, Fond, u kojemu je inače svota od 50 tisuća kuna, Skupština predstavnika je na telefonskoj sjednici hitnom preraspodjelom sredstava Društva popunila s dodatnih 500.000 kn", objavili su iz HDS-a ranije.

Pročitajte više