Severina uzvraća udarac - Alku nazvala "budaletinom"

"Ne sramimo se naše predstave jer je vrhunska i ipak samo predstava, ali se sramimo Glembajevih u našem društvu", izjavila je Severina u intervjuu za časopis Extra, u kojem po prvi put bez imalo zadrške proziva osobe koje su posljednjih tjedana moralizirali o njezinoj ulozi barunice Castelli u riječkoj "Gospodi Glembajevi", kao i o predstavi općenito. Tako su na red došli svi koji su ovih dana medijski prostor dobivali isključivo zbog sudjelovanja u besmislenoj javnoj raspravi o moralu, simbolici glembajevštine i pokojnoj Eni Begović.

"Taj postariji gospodin, za kojeg nitko ne zna čim se bavi i kako se obogatio, napokon je ispao veća tužibaba i od svoje vlastite supruge Pokos", kaže Severina o Josipu Radeljaku, koji je u intervjuu jednom drugom tjedniku "oprao" pjevačicu nazivajući je, između ostalog, kvazi-umjetnicom.

"U pravu je jedino kad kaže da se ne mogu uspoređivati s Enom. Točno, jer se nikad ne bih kao ona mogla udati za takvu promašenu vrstu i nikad mi među najboljim prijateljicama ne bi bila glasnica zloće i zavisti, budaletina kao što je Alka Vuica", kaže Severina časopisu Extra.

Protagoniste nove medijske rasprave o Severini u kazalištu i Glembajevima pjevačica je uklopila u svoju, imaginarnu postavu te nesretne obitelji.

"U ulozi Ignjata Glembaya Josip Radeljak. (...) U ulozi Glembayeve prve žene Daniellice, koju Krleža opisuje kao nervoznu i distingviranu damu, gospođa Jagoda Martinčević. Barunica Castelli neka bude Mia Begović, bivša Lopatny, sadašnja Žnidarić, a u ulozi časne sestre Angelice Alka Vuica. Vlatka Pokos neka im bude publika. Premijeru neka imaju u Rimu", izjavila je Severina i ciničnom postavom predstave pokazala što misli o "anti-Seve ekipi".

Poznavajući prozvane dame, ovo medijsko prepucavanje neće tako skoro završiti, a kako su gotovo svi protagonisti priče "sudski vrlo aktivni", nije nemoguće da zadovoljštinu potraže u domaćim palačama pravde. Zasad, Severina se svako malo oglasi iz Rijeke, Mia Begović iz školske klupe (podsjetimo, odlučila se doškolovati), a Alka Vuica iz svog doma, u kojem ovih dana sasvim sigurno nastaju nove kolumne i osvrti na posljednje poteze njene nove "neprijateljice broj jedan".

D.K.
Foto: B.S./seve-nacionale.com

Pročitajte više