Severina za Index: Zatečena sam, imamo probu u Splitu i nitko mi nije htio reći

Foto: Instagram

"ZATEČENA sam, imamo probu u Splitu i nitko mi nije htio reći... Odlaskom dragih ljudi čovjek se blokira, nemam suza, one će me već stići kad se najmanje budem nadala... Sjedim u Areni i tupo gledam u ovu binu i prisjećam se njenog lika...", rekla je Severina za Index nakon što je saznala za smrt svoje bliske prijateljice i suradnice Mani Gotovac.

"Kako je ona voljela život, kazalište, ljude punim srcem. Nije ništa radila napola, sve sto na sat. Mani je bila moja, moj vjetar u leđa u jednom divnom periodu života. Vjerovala je u mene i bila mi je kazališna mama nakon moje Lepe Smoje. Lucidna, pametna, duhovita, dobra prijateljica i odlično je kuvala. Tužna sam, jako sam tužna jer je Hrvatska izgubila jednu veliku žensku silu, a ja moju Mani. Ali ona bi bila ponosna da me vidi sad na bini, voljela me gledati na probama...", rekla nam je Severina

"I zato ovaj koncert posvećujem dvjema ženama koje su imale nevjerojatnu silu pokrenuti stvari, koje su bile svoje bez obzira na to što misli svijet - mojoj Mani i mojoj teti Lepoj. I mom Tomažu Panduru... Hvala ti, Mani, volim te", zaključila je.

Mani je bila ta koja je kao tada nova intendantica HNK Ivana pl. Zajca Severinu odabrala za glavnu ulogu u predstavi "Karolina Riječka" i izazvala veliki interes hrvatske javnosti.

Nakon toga ju je angažirala i u Glembajevima koje je režirao Branko Brezovac, a Severini je dodijeljena uloga barunice Castelli. 

"Meni nije Severina trebala za boom, ja sam boom imala. Mene je Severina zanimala kao glumački talent, i to veliki", rekla je Mani nekoliko godina kasnije.

"Još nisam ni od koga ništa čula. Izlazim iz toaleta i u hodniku HNK, preda mnom, stoji najoštriji kritičar kojeg smo mi ikada imali i kojemu sam ja vjerovala, ma koliko se s njim svađala, Anatolij Kudrjavcev. Stoji on preda mnom, a ja čekam udar. No on mi kaže: 'Mani, otkrila si pravu glumicu'", prisjetila se.

Mani Gotovac preminula je na svoj 80. rođendan u bolnici.

Pročitajte više