Emotivna objava supruge Shana MacGowana: "Bio si mi čitav svijet"

Foto: Profimedia

VICTORIA Mary Clarke, shrvana supruga frontmena grupe The Pogues, Shanea MacGowana, odala je emotivnu počast irskom pjevaču na Instagramu nakon njegove smrti

Legendarni roker, autor omiljene božićne himne Fairytale of New York, preminuo je u dobi od 65 godina. Iza sebe je ostavio suprugu i obitelj. Victoria je napisala da je "neopisivo blagoslovljena" što ju je tako beskrajno i bezuvjetno volio.

"Ne znam kako da ovo kažem pa ću samo reći. Shane, koji će uvijek biti svjetlo na mom putu, mjera mojih snova i ljubav mog života, najljepša duša, predivan anđeo, moje Sunce i Mjesec, moj početak i kraj svega što mi je drago, otišao je Isusu i Mariji i svojoj divnoj majci Terezi. Ne mogu ni opisati gubitak koji osjećam. Žudim da samo još jedan njegov osmijeh osvijetli moj svijet", napisala je pa dodala:

"Zauvijek ćeš živjeti u mom srcu"

"Neopisivo sam blagoslovljena što sam ga upoznala, voljela, bila toliko beskrajno i bezuvjetno voljena od njega i imala toliko godina života, ljubavi, radosti, zabave, smijeha i toliko puno avantura. Nema načina da opišem gubitak koji osjećam i žudnju za samo još jednim njegovim osmijehom koji je obasjao moj svijet. Hvala ti, hvala ti, hvala ti, hvala ti na svojoj prisutnosti u ovom svijetu. Učinio si ga tako svijetlim i dao si toliko radosti tolikim ljudima svojim srcem, dušom i svojom glazbom. Zauvijek ćeš živjeti u mom srcu. Luduj u vrtu sav mokar od kiše koju si toliko volio", zaključila je i dodala za kraj: "Značio si mi čitav svijet."

Pjevač se borio s virusnim encefalitisom, odnosno upalom mozga. Mjesecima je bio u bolnici St. Vincent u Dublinu. Otpušten je prošli tjedan uoči svog nadolazećeg rođendana na Božić.

Kum na vjenčanju s Victorijom bio mu je Johnny Depp

Podsjetimo, MacGowan se s Victorijom vjenčao 2018. godine. Upoznali su se kada je MacGowan imao 24, a ona 16 godina. S povremenim prekidima, bili su zajedno 36 godina.

Postala je njegova njegovateljica jer je zbog niza zdravstvenih problema bio hospitaliziran. MacGowan je koristio invalidska kolica od 2016., kada je plešući pao i slomio zdjelicu. Glumac Johnny Depp, koji mu je bio kum na vjenčanju, naziva ga "jednim od najvažnijih pjesnika 20. stoljeća".

Mnogi poznati izrazili žaljenje

Posljednjih je godina irska ikona bila prikovana za invalidska kolica, a kod kuće su mu pomagale supruga i njegovateljica, jer je patio od lošeg zdravlja povezanog s godinama zlouporabe alkohola i droge.

U izjavi koju su podijelili u ime supruge Victorije, Shaneove sestre Siobhan i oca Mauricea, na službenoj Instagram stranici The Poguesa navode da je glazbena legenda "umrla u miru".

MacGowanov kolega iz benda, Spider Stacy, bio je među poznatima koji su odali počast zvijezdi, dok su obožavatelji i irski čelnici izrazili žalost zbog smrti "prave legende" i "genija". Crno-bijelu fotografiju pjevača koja nastupa na pozornici objavio je na X-u, nekadašnjem Twitteru, napisavši: "O kapetane! moj kapetane! Naš strašni put je gotov."

A MacGowanova sestra Siobhan podijelila je stihove s pjesme Poguesa, The Broad Majestic Shannon, napisavši: "So I walked as day was dawning; as small birds sang and leaves were falling, where we once watched the row boats landing on the Broad Majestic Shannon (Hodao sam dok je svitalo; dok su ptičice pjevale, a lišće je padalo, na mjestu gdje smo jednom gledali čamce na vesla kako pristaju na obale veličanstvene rijeke Shannon)."

Irski predsjednik Michael D. Higgins opisao je glazbenika kao jednog od najvećih tekstopisaca.

Oglasio se i premijer Ujedinjenog Kraljevstva

Svoje žaljenje zbog smrti pjevača podijelio je i premijer Ujedinjenog Kraljevstva Rishi Sunak koji je rekao da "Božić ne bi bio Božić bez Fairytale Of New York".

Oglasio se i irski premijer Leo Varadkar koji je napisao na X-u: "Bio je nevjerojatan glazbenik i umjetnik. Njegove pjesme su prekrasno dočarale irsko iskustvo, posebno iskustvo Iraca u inozemstvu."

Pročitajte više