"Silovana sam sa 16. Šutjela sam dosad. Sigurno vas zanima što sam nosila..."

Foto: Instagram

PADMA LAKSHMI, glumica, manekenka, TV voditeljica i jedna od najljepših žena svijeta, za New York Times je podijelila svoju priču o tome kako je silovana sa samo 16 godina. 

"Kad sam imala 16 godina, počela sam hodati s tipom kojeg sam upoznala u trgovačkom centru Puente Hills u predgrađu Los Angelesa. Radila sam tamo u trgovini modnim dodacima nakon škole. On je radio u trgovini muškom odjećom. Došao bi noseći svileno sivo odijelo i flertovao sa mnom. Bio je na faksu, mislila sam da je šarmantan i zgodan. Imao je 23 godine", započela je svoju priču.

"Kad bismo izlazili, parkirao bi automobil, sjeo na kauč i pričao s mojom mamom. Nikad me nije dovodio kući kasno večer prije škole. Bili smo intimni, ali je znao da sam djevica i da nisam sigurna kad ću biti spremna za seks. Na dočeku Nove godine, samo nekoliko mjeseci nakon što smo se počeli družiti, silovao me", napisala je bivša supruga pisca Salmana Rushdieja.

Lakshmi je svoju priču odlučila ispričati potaknuta pričama dviju žena koje su optužile Trumpovog kandidata za Vrhovni sud, Bretta Kavanaugha, za seksualni napad. Jedna žena tvrdi da ju je silovao u srednjoj školi, druga kaže da se to dogodilo dok su oboje bili na fakultetu. Trump dovodi istinitost njihovih priča u pitanje. On tvrdi da bi one davno podnijele policijske prijave da se to zaista dogodilo.

Padma je svojim primjerom odlučila dokazati da prijaviti silovanje nije nimalo lako.

"Razumijem zašto bi te žene čuvale takvu stvar za sebe godinama, bez uplitanja policije. Godinama sam i ja radila isto. U petak sam tvitala o tome što mi se dogodilo prije toliko mnogo godina", kaže Padma.

"Možda će vas zanimati jesam li pila tu noć kad sam silovana. Nije bitno, ali nisam bila pijana. Možda će vas zanimati što sam nosila na sebi ili jesam li bila dvosmislena oko onoga što želim. I dalje nije bitno, ali nosila sam crnu dugačku haljinu marke Betsey Johnson, imala je duge rukave i otkrivala mi je samo ramena. Nas dvoje smo otišli na nekoliko partija. Poslije smo otišli u njegov stan. Bila sam tako umorna da sam legla na krevet i zaspala", prisjetila se.

"Sljedeće čega se sjećam je probadajuća bol između mojih nogu, poput noža. Bio je na meni. Pitala sam ga: 'Što to radiš?' Rekao je: 'Boljet će samo kratko.' 'Molim te, ne radi to', vrištala sam. Bol je bio neizdrživ, a kako je nastavljao, tako su mi krenule suze. Kad je završio, rekao je: 'Mislio sam da će te manje boljeti ako spavaš.' I odvezao me kući", napisala je.

Nije to ispričala nikome, ni policiji, ni obitelji, ni prijateljima. 

"Počela sam se osjećati kao da je to moja krivnja. Tijekom 1980-ih nismo imali izraz za silovanje u vezi. Zamišljala sam da bi mi odrasli govorili kojeg sam vraga radila u njegovom stanu ili što uopće imam hodati s nekim toliko starijim. Mislim da to u svojoj glavi nisam ni gledala kao silovanje, ni kao seks. Uvijek sam mislila da će gubitak nevinosti biti velika stvar za mene ili da ću barem tu odluku donijeti svjesno. Taj gubitak kontrole me dezorijentirao. U mojoj glavi, vođenje ljubavi zamišljala sam kao nešto čime ću izraziti ljubav, podijeliti s nekim užitak ili nešto što ću učiniti da bih dobila dijete. Ovo očito nije bilo ništa od toga", piše.

Svim sljedećim dečkima je govorila da je djevica. "Emocionalno sam i bila", kaže. 

"Danas kad razmišljam o tome, shvaćam da sam prije tog silovanja već upila određene lekcije. Kad sam imala sedam godina, očev rođak me dirao između nogu i stavio moju ruku na svoj penis u erekciji. Kad sam to rekla roditeljima, poslali su me na dvije godine u Indiju da živim s bakom i djedom. Pouka je bila - ako kažeš, izbacit će te", kaže.

Kaže da su je ta iskustva obilježila za čitav život. Dugo je imala problema s povjerenjem te su joj trebale godine da napokon progovori o tome s terapeutom ili partnerima. 

"Neki kažu da muškarac ne bi trebao platiti cijenu nečega što je učinio kao tinejdžer. Ali žena plaća tu cijenu ostatak svog života, a plaćaju je i ljudi koji je vole. Mislim da bih patila manje da sam ono što mi se tada dogodilo nazvala silovanjem i podijelila to s drugima. Sad kad to gledam, mislim da sam pustila silovatelja da se izvuče i iznevjerila 16-godišnju sebe", piše.

Danas ima kćer koju uči da ne skriva ako joj se ikad dogodi nešto slično. "Nitko ne smije staviti ruke na tebe. Tvoje tijelo je samo tvoje", uči je.

"Govorim o ovome sad kako naše kćeri nikad ne bi osjetile taj sram i strah i kako bi naši sinovi znali da tijela djevojčica nisu tu za njihovo zadovoljstvo te da zlostavljanje ima ozbiljne posljedice. Te bi poruke trebale biti veoma jasne i trebamo razmisliti koga biramo da donosi odluke na najvišem sudu u zemlji", zaključila je za kraj i poslala jasnu poruku o Trumpovom kandidatu za Vrhovni sud.

Pročitajte više