Simple Minds 9. travnja u Zagrebu

SIMPLE MINDS, britanska rock atrakcija, trebala bi 9. travnja po treći put gostovati u Hrvatskoj, izvijestio je danas organizator "Tvornica kulture".

Koncert te grupe održat će se u Dvorani Dražena Petrovića u sklopu europske promocijske turneje posljednjeg albuma "Black and White 050505".

Premda su od početka 80-ih, kada su bili na vrhuncu, među hrvatskom publikom uživali istu popularnost kao i u cijeloj Europi, trebala su proći puna dva desetljeća da Simple Minds nastupe u ovim krajevima.

Bilo je to 4. kolovoza 2002., kada su sudjelovali na festivalu "Rock On Rock" na Krku kao glavne zvijezde programa s Iggyjem Popom, nakon izlaska tadašnjeg albuma "Cry".


Godinu kasnije, u sklopu "Alive and Kicking Toura 2003", Simple Minds debitirali su uživo i pred zagrebačkom publikom, 1. srpnja na Šalati, podsjećaju iz "Tvornice kulture".

Novi album "Black and White 050505" s prvim singlom "Home" i nedavno skinutim "Stranger" Simple Minds objavili su sredinom rujna prošle godine.

Prije nekoliko dana okupili su se u kompletnoj postavi: Jim Kerr (vokal), Charlie Burchill (gitara), Andy Gillespie (klavijature), Mark Taylor (klavijature), Eddy Duffy (bas) i Mel Gaynor (bubnjevi) kako bi započeli pokuse i pripreme za predstojeću europsku turneju.

Turneja počinje koncertima u Dublinu 30. i 31. siječnja i u sljedeća tri mjeseca uključuje nastupe u više od 20 zemalja, pretežno u dvoranama srednjeg kapaciteta.

Pročitajte više