Sin Boba Marleya zatvor pretvara u farmu indijske konoplje

Screenshot: YouTube

NAJMLAĐI sin Boba Marleya, Damian, pretvara jedan kalifornijski zatvor u farmu indijske konoplje.

Damian će medicinsku marihuanu proizvoditi za državne dispečere, a time će generirati sto radnih mjesta u regiji koja ekonomski stagnira, ali i oko milijun dolara u porezima poreza za kalifornijski grad Coalinga.

U suradnji s tvrtkom Ocean Grown Extracts, Damian Mareley stvorio je multimilijunski poslovni model i poetsku metaforu u jednom, piše Billboard.com. 
 
"Kanabis je nešto što je oko Marleya svaki dan, s prijateljima, obitelji i njegovom rastafarijanskom vjerom. Gledali smo ljude koji su se zbog marihuane žrtvovali, a ta nepravda motivira nas da biljku zagovaramo, a tu su, naravno, i njezina ljekovita svojstva", rekao je njegov menadžer.

Ankete pokazuju kako bi Kalifornija idući mjesec mogla legalizirati i rekreativno pušenje marihuane, a to je nešto što je Marley oduvijek čekao. Damian Marley, doduše, nije ograničen samo na Kaliforniju. Nedavno je "shop" otvorio u Denveru, a nazvao ga je po imenu svog četvrtog albuma - "Stony Hill." 

Marley tako uživa u istim stvarima u kojima mu je uživao i veliki otac, a jedina razlika je da je on doživio legalizaciju. Za 60-ak dana ekstrakti ulja marihuane iz kalifornijskog zatvora mogli bi se već naći u prodaji.

 

Pročitajte više