Sin Orsata Miljenića izborio Olimpijske igre u Parizu

Foto: Instagram/Press

HRVATSKI plivač Nikola Miljenić, inače sin političara Orsata Miljenića, na 15. međunarodnom plivačkom mitingu Victoria-Primorje koji je proteklog vikenda održan u Rijeci isplivao je A olimpijsku normu na 100 m slobodno i tako se plasirao na Olimpijske igre u Parizu.

>>Srušio rekord Duje Draganje: Hrvatice lude za prezgodnim sinom Orsata Miljenića

Miljenić je ne samo nadmašio zadanu granicu A norme za 21 desetinku sekunde (48.34) nego je rezultatom od 48.13 na Kantridi ponovno postavio novi apsolutni rekord Hrvatske koji je s 48.18 od 2009. godine držao Duje Draganja.

"Jako sam zadovoljan postignutim rezultatom. Očekivao sam popraviti svoje dosadašnje najbolje vrijeme (49.00), ali dogodilo se da sam plivao puno brže od toga. Kad sam stigao u cilj i pogledao rezultat, na prvu nisam mogao uopće vjerovati! Doista sam se iznenadio i neizmjerno sam sretan. S obzirom na to da smo dosad planirali svako natjecanje s ciljem da „lovimo“ tu normu, sada kada ju imam puno je lakše i mogu u glavi biti miran. Za početak se i trener i ja možemo malo odmoriti od napornog tempa, a onda i krenuti u novi ciklus priprema za ovo veliko natjecanje", rekao je Miljenić nakon povratka u Zagreb.

Drugi nastup na OI-ju u karijeri

Njegov trener Domagoj Zajec, koji 25-godišnjeg Miljenića prati od njegovih samih početaka u PK Medveščak, ima samo riječi hvale za svog plivača:

"Ne samo da sam zadovoljan nego sam presretan! Svi ovi rezultati pokazatelj su i njegove vrijednosti kao plivača, ali i našeg uloženog vremena, rada i truda. Idućih mjeseci bit će puno lakše i jednostavnije pripremiti trenažni plan i početi novi ciklus priprema za Olimpijske igre. Želim mu najprije da u Parizu uživa, a onda i da pokuša napraviti najbolji rezultat koji može. Nadam se da će ga na tom putu i s ovim rezultatom pratiti i institucionalna podrška", zaključio je Zajec.

Miljenić, trenutno najuspješniji hrvatski plivač, tako će drugi put u karijeri nastupiti na Olimpijskim igrama. Na prošlom OI-ju u Tokiju Miljenić je bio 19. na 50 metara slobodno, 28. na 100 metara slobodno te 40. na 100 metara leptir.

Pročitajte više