Sjećate se Kodaka? Vraća se na velika vrata

Foto: Kodakpress/Twitter

NE TAKO starije generacije zasigurno se sjećaju fotoaparata Kodak, a tvrtka koja dugi niz godina uspješno, ali potiho posluje, ovih dana predstavila je Kodak Ektra, "prvi pametni telefon s profesionalnom kamerom." 

Tvrtka koja postoji od davne 1888., originalnu Kodak Ektra kameru predstavila je 1941., a "njezina posljednja inačica otvara svijet kreativnih mogućnosti svima koji mare za fotografiju", rekao je Jeff Clarke, CEO Kodaka CNN-u, a dodao je da će kamera posebno efikasna biti u manje osvijetljenim prostorima.

"Pomoći će vam s različitim vrstama fotografije", rekao je i naglasio da je riječ o Androidu koji krasi glavna kamera od 21 megapiksela, dok je prednja 13. S pametnim telefon dolazi i posebna aplikacija za obradu fotografija.

Što se tiče tehničkih karakteristika, tu su 5-inčni 1080p display, 3 GB Rama, 32GB unutarnje pohrane, mogućnost 4K videa i microSD slot.

Cijena iznosi 550 dolara odnosno oko 3800 kuna, a kako će se dobro znani fotografski brend snaći na napučenom tržištu pametnih telefona, ostaje za vidjeti.

 

Pročitajte više