Sjećate se ovog tipa? Naravno da je danas molio s klečavcima

Foto: Index/Tonka Lokas/CROPIX

SJEĆATE se onog tipa koji je 2018. na splitskom prosvjedu protiv Istanbulske konvencije oko vrata nosio jaram, odnosno napravu koja služi za uprezanje životinja u kola ili plug, a koja je mnoge bila podsjetila na vaginu? Da, istog onog tipa koji je 2021. na prosvjed protiv koronamjera donio instalaciju u obliku medicinske šprice / biblijskog zlatnog tela, s natpisom "COVID-19". Neće vas iznenaditi da sad i moli s klečavcima.

Mateša, inače "samouki umjetnik", molio je krunicu ispred zgrade Gradske uprave u Šibeniku sa skupinom muškaraca okupljenima pod imenom Muževi katolici.

Inače, Mateša je od Grada Vodica svojevremeno dobio i nagradu za životno djelo. Osim toga, član je i župnog zbora, a godinama je bio glavni organizator jaslica na otvorenom. Posebnu pažnju privukao je 2012. godine kad je u jaslice stavio lik generala Ante Gotovine, za kojeg je ustvrdio da je "najveća osoba u hrvatskoj povijesti".

Bio je i u Gradskom vijeću Vodica kao predsjednik vodičke Hrvatske republikanske stranke, koja je koalirala s HSP-om. I prije dvije godine o njemu se pričalo kad je u svom vrtu napravio najveću repliku Višeslavove krstionice u Hrvatskoj.

 

Pročitajte više