Sjećate se Rafe? Danas je "svjedočio" na 4. konferenciji katoličkih muškaraca

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U LOVRANU se ovog vikenda odvija 4. konferencija katoličkih muškaraca.

U sklopu programa svoje je "svjedočanstvo" iznio i Rafael Dropulić, široj javnosti poznatiji kao Rafo. Njegov govor nazvan je Izgubi da dobiješ.

Vjeri se okrenuo nakon pobjede u showu

Rafo se vjeri okrenuo, kako je nedavno otkrio, nakon pobjede u showu Story SuperNova.

"Postao sam uzor mnogima i tada sam počeo moliti Boga da me popravi, da ti mladi bar nešto dobro od mene pokupe. I na tom vrhuncu popularnosti misao mi je bila da ja dugujem Bogu tu slavu koju sam doživio. U trenutku kada sam proglašen pobjednikom nisam osjećao euforiju, već sam se u punoj svjesnosti molio Bogu: 'Bože, smiluj mi se, znam da ovo ne zaslužujem, popravi me, učini me boljim čovjekom'", ispričao je u emisiji More milosrđa.

"Nekoliko mjeseci nakon toga na internetu sam pronašao seminar posta, molitve i šutnje u Međugorju i to me u sekundi oduševilo i pomislio sam si 'pa gdje si dosad'. I u tih sedam dana u Međugorju sam ja doživio svoje pravo obraćenje i tu sam napravio životnu ispovijed. Doživio sam olakšanje i živog Boga u punini", otkrio je tad.

"Budi muškarac"

Ovo je 4. konferencija katoličkih muškaraca koja se odvija pod geslom "Budi muškarac". Konferenciju organizira ekipa koja stoji iza inicijative Muževni budite

Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji iznosila je 350 kn (47 eura) do kraja veljače, a nakon toga 450 kn (60 eura). U kotizaciju su uključena izlaganja, pauze za kavu, hrana i smještaj. Katolički muškarci se tamo bave temama kao što su - predbračna i bračna čistoća, odgoj djece, tjelovježba, "liderstvo", "duhovni boj"…

Pročitajte više