Zvijezda Bibinog svijeta progovorila o mirovini: Starost je jako ružna

Screenshot: Youtube

GLUMICA Slavica Knežević, koju publika najbolje pamti po televizijskim serijama Smogovci i Bibin svijet, otkrila je kako provodi dane u mirovini, rastavi braka i o najtežim danima u svom životu.

U mirovini je već skoro dvije godine, od ljeta 2020. kada je napunila 65 godina, nakon što je gotovo četiri desetljeća imala stalni angažman u zagrebačkom kazalištu Gavella. Danas, kaže, rijetko izlazi zbog pandemije, ali i zbog toga što joj odgovara samoća.

"U isto vrijeme se dogodio potres, posljednju predstavu sam odigrala 26. veljače u Histrionima Fine strine s Opatovine, a u Gavelli sam igrala predstavu Kralj Rikard III. Imala sam te dvije predstave koje su me jako veselile. Sve je stalo u ožujku s karantenom i u ljeto me stigla mirovina", rekla je za RTL.hr.

"Ta 2020. godina mi je promijenila život iz temelja. Najprije sam bila dobro, ali me onda počeo loviti nemir. Volim izolaciju, ne volim mase, izlaženja, što nije dobro za moj posao, ali ja sam takva. Puno sam i postigla u karijeri kakva sam. No, kako nisam na pozornici, koju smatram nekom vrstom izloga, ispadne da više nisam prisutna u tom poslu", dodala je.

Slobodno vrijeme provodi rješavajući zagonetke, sudoku, čita, kuha za sina Jana Torjanca, a rješava i neke zdravstvene tegobe.

"Starost je jako ružna, pogotovo za ljude koji su ostali mladi u glavi, kao ja", kaže glumica.

Najteži dani su joj bili kad je njezin sin Jan doživio prometnu nesreću

S bivšim suprugom Markom Torjancem, s kojim je u braku dobila sina, i dalje njeguje prijateljski odnos. Odlučili su se razići nakon deset godina braka u onom trenutku kad su shvatili da je ljubav između njih nestala.

"Sve što sam voljela kod njega, što me privuklo, to on i dalje ima u sebi. Nestala je ljubav. A zašto to smatram porazom? Zato što sam se kasno udala, s 36 godina i tada sam i rodila. U to je doba to bilo jako kasno jer ja nisam bila netko tko bi se udavao, nije me to furalo u životu. I sad odjednom, udajem se i gle - nije ispalo za cijeli život. Sada mi je pouzdan prijatelj, doživljavam ga kao rod. Tako ljudi trebaju postupiti kada se raziđu i imaju djecu", kaže Slavica.

Velika sreća i podrška joj je i sin Jan. On zazire od glume, a njegova prva ljubav je bila povijest. Prije devet godina je doživio prometnu nesreću zbog čega je bio i u komi.

"Samo me nemoj pitati ništa o tome. Preteško mi je o tome govoriti. Iskreno, mislim da sam ostala zarobljena u tome danu. Cijeli moj život se promijenio. On se dijeli na onaj prije i poslije nesreće", kaže glumica.

Pročitajte više