Slavljenički Megane Renault Sport

U RENAULTU žele s brojnim poklonicima podijeliti veselje zbog osvojenog konstruktorskog naslova u Formuli 1 i stoga lansiraju specijalnu seriju najatraktivnijeg modela u ponudi. Megane Renault Sport u Team R26 izvedbi bit će proizveden u svega nekoliko stotina primjeraka.

Renaultov bolid koristi osnovu u siječnju dorađenog modela koji je od 2003. godine prodan u 13.000 primjeraka, a posebno je popularan u domovini Fernanda Alonsa.

Minimalnim modifikacijama dvolitrenog turbo-motora snaga je povećana na 169 kW/230 KS raspoloživih pri 5.500 o/min, dok zakretni moment iznosi 310 Nm pri 3.000 o/min. Pogon je i dalje na prednje kotače, ali opremljen diferencijalom s ograničenim proklizavanjem.

U konačnici, radi se o 6,5 sekundi potrebnih za ubrzanje do 100 km/h te 237 km/h maksimalne brzine. Prosječna potrošnja je vrlo solidnih 8,5 l/100 km.

Automobil se od svojeg vrlo atraktivnog izvornika jasno distancira brojnim detaljima. Opremljen je 18-inčnim aluminijskim naplatcima, kočiona kliješta (Brembo) su u crvenom finišu, a vozilo je izvana dobilo atraktivniju dekoraciju.

Također, kupac će moći (besplatno) automobil ukrasiti automobil posebnim naljepnicama inspiriranim F1 natjecanjem. Interijer je uglavnom ostao isti, a jedina novost su Recaro sjedala.

Megane F1 Team R-26 u prodaju stiže koncem godine, i to po početnoj cijeni od 29.600 eura (FRA). Otprilike u isto vrijeme Renault će lansirati i osjetno pitomiju GT izvedbu. Potonji će se nuditi u dvije motorne izvedbe (2.0T/, 2.0 dCi/150 KS).

M.N.

Pročitajte više