Slavna glumica kaže da su sve žene koje poznaje bile seksualno uznemiravane

Foto: Instagram

KEIRA KNIGHTLEY rekla je da je svaka žena koju poznaje bila izložena seksualnom uznemiravanju, od napada do pipanja, uključujući i nju samu.

36-godišnja britanska zvijezda za Harper's Bazaar situaciju je nazvala "jebeno depresivnom". Kaže kako doslovno ne zna ni jednu ženu koja na neki način nije bila uznemiravana.

Knightley, poznata po glavnim ulogama u Piratima s Kariba i Ponosu i predrasudama, rekla je da je nakon ubojstva Sare Everard izvan Londona u ožujku, kad su žene počele govoriti o mjerama predostrožnosti koje poduzimaju kad same idu kući, rekla da je shvatila da je napravila isto.

"Bilo je to kad su žene počele nabrajati sve mjere predostrožnosti koje poduzimaju kada pješke idu kući kako bi bile sigurne da su na sigurnom, a ja sam pomislila da radim sve to, a i ne razmišljam o tome", rekla je Knightley.

Istraživanje UN Women UK pokazalo je da je više od 70% žena doživjelo seksualno uznemiravanje u javnim prostorima. Prema anketi objavljenoj u ožujku 2021., ta je brojka porasla na 97% među ženama u dobi od 18 do 24 godine.

Knightley je rekla da cijeni barunicu Jenny Jones, članicu Zelene stranke iz Doma lordova, jer je predložila policijski sat za muškarce. "Muškarci su bili ogorčeni, a vi mislite - ali postoji policijski sat za žene i uvijek je postojao", rekla je.

Tijekom intervjua Knightley je maltretirao "usamljeni muški neznanac" koji joj je vikao da izgleda vrlo mlade te pratio nju i novinarku Lydiju Slater.

U siječnju Knightley je rekla kako više neće snimati scene seksa koje režiraju muškarci.

Pročitajte više