Slavna komičarka: Pokušala sam se ubiti nakon incidenta s Trumpom, popila sam tablete

Foto: Instagram

KOMIČARKA Kathy Griffin progovorila je o svojoj borbi s ovisnošću i mentalnom zdravlju uslijed borbe s rakom tijekom intervjua za The View.

Kathy Griffin priznala je da je dotaknula dno u lipnju 2020. i pokušala si oduzeti život tabletama na recept.

61-godišnja komičarka priznala je da bila pala u dublju ovisnost zbog zatvaranja uzrokovanog pandemijom koronavirusa, ali i zbog toga što je osjećala da se veliki broj ljudi ljutio na nju zbog njezine kontroverzne fotomontaže na kojoj drži odsječenu glavu bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu.

"Postala sam ovisna o tabletama. Bila sam stvarno jako ovisna o tabletama na recept. Vjerojatno sam ih počela zlorabiti nekoliko godina prije incidenta s Trumpom – ne krivim ga za to", rekla je komičarka.

Iako se komičarka bori i s rakom pluća, rekla je da je njezina ovisnost o tabletama strašnija od borbe s bolešću.

"Taj mi je incident bio mnogo strašniji od raka. Osjećati se kao da te cijeli svijet mrzi. Cijeli svijet misli da si odvratan i nebitan", rekla je. 

U jednom trenu je popila čak 100 tableta

Kathy je ispričala i kako je njezina borba s ovisnošću dovela do pokušaja samoubojstva.

"Kada se dogodio incident s Trumpom, i još ta situacija s karantenom, počela sam piti tablete po cijeli dan. U glavi mi se pojavio glas koji je govorio: 'Ne bi trebala više biti ovdje. Bilo je dobro, ali sad je vrijeme da ideš.' Imala sam tu maštariju da će moj muž pronaći nekog divnog, tko mu više odgovara. Napisala sam oproštajnu poruku, a onda sam popila oko 100 tableta", rekla je.

Nakon što je popila tablete, probudila se i shvatila da treba u bolnicu.

"Nikada se prije nisam onesvijestila. Imala sam razderotine i ozljede po sebi", objasnila je i dodala da je stupila u kontakt sa svojim suprugom Randyjem Bickom koji je odveo u bolnicu, gdje je priznala da je pokušala počiniti samoubojstvo.

Ipak, izgleda kako je njezino mentalno zdravlje puno bolje danas.

"Iz nekog razloga, otkako sam preživjela, sad se svemu smijem. Cijeli dan hodam uokolo hihoćući se jer se osjećam kao da me nešto promašilo za dlaku, pa se sad samo smijem svemu, i nekako sam sretnija, ali uvijek se bojim", zaključila je.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pročitajte više