Slavni reper: Družio sam se s Pablom Escobarom, on je sjajan tip

Foto: Profimedia

Reper Vanilla Ice otkrio je da se družio s Pablom Escobarom "puno puta", a istaknuo je da su se povezali zbog ljubavi prema brodovima i automobilima.

U razgovoru za VladTV rap zvijezda devedesetih, koja je sada uspješan investitor u nekretnine i programer, rekla je da su sklopili pravo prijateljstvo. "Iako ovo zvuči smiješno, Pablo je privatno bio sjajna osoba. Prije svega, nije bilo Googlea da pretražim njegovo ime i prezime, a kao drugo: nije u redu da hodate okolo i ispitujete ljude što rade", prepričao je Vanilla Ice.

Ice, pravog imena Robert Van Winkle, otkrio je da su kolumbijski narkobos i "kokainski kauboji" dolazili u njegovu kuću na Star Islandu, vjerojatno na vrhuncu njegove slave. Rekao je da bi uvijek sletjeli helikopterima i da je posebno za njih držao hranu u hladnjacima i govorio svojim služavkama da čiste za njima.

"Vozili bi me helikopterima na te sjajne događaje poput utrka čamaca i gledali bismo kakve sve super stvari rade", rekao je Vanilla Ice, koji tvrdi da su se i on i Pablo okušali u utrkama čamaca, a kako su stalno bili na brodovima, oko njih je "skakutala hrpa djevojaka u bikinijima".

56-godišnji Ice navodno se jednom hvalio da je njegov pojačani Porsche brži od Escobarova cijenjenog Ferrarija Testarossa pa su ubrzo nakon toga poredali automobile jedan do drugoga kako bi riješili problem, prenosi Daily Mail.

Sa 16 godina napisao je svoj najveći hit

Podsjetimo, Vanilla Ice napisao je Ice, Ice Baby kada je imao samo 16 godina koristeći uzorak pjesme Under Pressure Queena i Davida Bowieja. Pjesma je postala ogroman hit, a njegovo se bogatstvo mjerilo u milijunima čak i prije nego što je navršio 21 godinu. Također, prodao je više od 40 milijuna primjeraka albuma To The Extreme iz 1990., a ostao je na vrhu Billboardove ljestvice u Americi punih 16 tjedana.

S druge strane, Escobar je ušao u posao s kokainom ranih sedamdesetih surađujući s drugim kriminalcima kako bi formirali kartel Medellin. Do sredine osamdesetih Pablo Escobar imao je procijenjenu neto vrijednost od 30 milijardi dolara, a o uspjehu govori činjenica da je Escobar kupio avion isključivo u svrhu prijevoza svog novca.

Kampanje koje su vodili Escobarovi pristaše rezultirale su ubojstvima tisuća ljudi i polako počele okretati javnost protiv njega, sve dok specijalne postrojbe SAD-a nisu počele surađivati s kolumbijskom policijom kako bi srušili njegovo carstvo.

Kolumbijska policija konačno je uhvatila Escobara 2. prosinca 1993. u jednoj četvrti u Medellinu, gdje je živjela srednja klasa. Dok je Escobar pokušavao pobjeći preko niza krovova, on i njegov tjelohranitelj su upucani i ubijeni.

Pročitajte više