Slavnog komičara napali zbog transfobnih šala o Caitlyn Jenner

Screenshot: YouTube

KOMIČAR Bill Maher našao se na meti kritika zbog transfobnih šala o Caitlyn Jenner.

Maher se šalio nakon najave Jenner da će se kandidirati za guvernerku Kalifornije. Zvijezda reality showa Keeping Up with the Kardashians predala je papire za kandidaturu na izborima u kojima će pokušati s pozicije skinuti trenutačnog guvernera i demokrata Gavina Newsoma.

Tijekom jučerašnjeg gostovanja u showu HBO-a Real Time, Maher je govorio o Jenner. "Znam da mislite o njoj kao o reality zvijezdi, ali ljudi, promijenite se. Ona je trans, odmorna i spremna", rekao je Maher, koji se osvrnuo i na njezine republikanske stavove.

"Volim to o njoj. Nisam siguran oko ovoga s muškarcem i ženom, ali niski porez na kapitalnu dobit, takav sam rođen", rekao je. "I mnogi ljudi, naravno, govore: 'Nije li neobično da transžena bude u stranci koja donosi antitrans zakone po cijeloj zemlji?'", nastavio je.

"A Caitlyn odgovara da shvaća i da se zbog bivanja u stranci koja je ne poštuje osjeća kao da je kod kuće s Kardashianima." 

Njegove šale izazvale su podijeljene reakcije na društvenim mrežama, a među njima je bilo i brojnih kritika na njegov račun, ali i na račun Jenner kao kandidatkinje za guvernerku.

Pročitajte više