Smrdi vam u kuhinji, a ne znate od čega? Možda imate ovaj neugodni problem

Foto: Facebook

AKO u svojoj kuhinji osjetite intenzivan smrad i ne možete shvatiti otkuda dolazi, priča ove žene mogla bi vam pomoći da ga se riješite.

Charlotte je na Facebook grupi Mrs Hinch Cleaning Tips objavila fotografiju spremnika iz stražnjeg dijela hladnjaka koje izvukla, a koji su u potpunosti prekriveni plijesni. Upravo to uzrokovalo je užasan smrad u njenoj kuhinji pa je s drugima odlučila podijeliti svoje iskustvo, u nadi da će još nekome pomoći svojim otkrićem.

Kao i većina nas, Charlotte nije imala pojma da u hladnjaku postoji tajni odjeljak koji sakuplja prljavštinu. To je spremnik koji sakuplja kondenziranu tekućinu iz odvoda za odleđivanje, što dovodi do nakupljanja vode. Ako se hladnjak često ne čisti dubinski, mogla bi vam se dogoditi ista stvar koja se dogodila i Charlotte.

"Nisam čak ni znala da hladnjak ima posudu za kapanje. Uvijek sam se pitala što je to iza u hladnjaku i čistila sam ga redovito, nisam znala da se iznad motora nalazi mjesto gdje se nakuplja tekućina", napisala je uz fotografije koje su izazvale gađenje mnogih članova grupe.

"Ako nekome od vas smrdi u kuhinji, a ne možete shvatiti otkud dolazi taj smrad, provjerite hladnjak", savjetovala je.

Neki od članova grupe susreli su se istim problemom. "Ovo mi se dogodilo lani, grozno je smrdjelo i nisam mogao shvatiti zbog čega pa smo shvatili da je to problem. Ajme, kako je smrdjelo, sin je prolio mlijeko koje je pio kada je vidio. Očistili smo hladnjak, ali ovo je bilo tvrdokorno", napisao je jedan čovjek, a nije bio jedini koji je doživio takav problem.

Kako pravilno očistiti spremnik?

Spremnici se na svakom hladnjaku nalaze na različitim mjestima, no uglavnom su straga pri dnu. Stoga ćete morati izvući hladnjak kako biste sve dobro provjerili i očistili. Kada pronađete spremnik, izvucite ga van. Unutra ćete vidjeti malu posudu u kojoj se nakuplja tekućina.

Spremnici se uglavnom lako vade pa ga, kada ga izvadite, stavite u sudoper, temeljito izribajte sredstvom protiv plijesni i dobro isperite kako sredstvo za čišćenje ne bi ostalo u posudici. Osušite ga i vratite nazad na mjesto. Ako odlučite samo zamijeniti spremnik, to neće riješiti vaš problem i ponovno ćete ga morati vaditi nakon nekog vremena i temeljito očistiti.

Pročitajte više