"Snajperist" puca po vranama oko londonskog Towera zbog opstanka monarhije

AKO je vjerovati legendi, budućnost britanske monarhije leži u preciznim rukama i dobrom oku čuvara londonskoga Towera koji svojom malokalibarskom puškom svake nedjelje puca po tamošnjim nasilnim vranama.

Naime, legenda stara četiri stoljeća kaže da u Toweru, jednoj od najpoznatijih britanskih tvrđava, uvijek mora obitavati šest gavranova. Nestane li njih, propast će Tower, a s njime i britanska monarhija.

Međutim, kraljevski gavranovi koji već 400 godina žive u toj londonskoj tvrđavi sada su u opasnosti: prijeti im dvjestotinjak vrana koje su naselile njihovo kraljevsko imanje, kradu im hranu i šire bolesti.

Kako Englezi drže i do tradicije i do monarhije, svake nedjelje u zoru, prije nego što počne turistička invazija, čuvar Derrick Coyle puca po vranama svojom zračnom malokalibarskom puškom. Velika je to odgovornost: mora gavranima sačuvati dom i tako osigurati opstanak monarhije.

"Povećava se broj gradskih vrana i one su nam sve veći problem", kaže glasnogovornica Povijesnih kraljevskih palača, koje upravljaju Towerom. "Čuvar gavranova ima strategiju. Izlazi u zoru i traži bolesne vrane, one drukčije izgledaju, perje im je raščupano i lakša su mu meta", objasnila je.

Pročitajte više