Snimke otkrivaju tajne Marilyn Monroe

GLUMICA Marilyn Monroe izjedala se zbog svoje veze s tadašnjim glavnim tužiteljem Robertom F. Kennedyjem i imala je vezu za jednu noć s glumicom Joan Crawford koja ju je ostavila hladnom.

Monroe je također mislila kako je seks s njenim bivšim suprugom i piscem Arthurom Millerom bio "tak-tak", ali je i dalje gajila veliku ljubav prema svom bivšem suprugu Joe DiMaggiu. A svom je psihijatru zahvaljivala jer ju je naučio kako postići orgazam.

"Los Angeles Times" u petak otkriva neke tajne koje je Marilyn Monroe iznijela psihijatru prije svoje smrti u 36. godini 1962., a koje je on snimio.

"Times" tvrdi kako je pisane isječke snimki dobio od jedine žive osobe koja ih je čula - od bivšeg tužitelja Johna Minera (86) koji kaže kako su snimke potvrdile njegove sumnje da je Marilyn Monroe bila žrtva "prljave igre".

Miner je pravio "opsežne" i "gotovo doslovne" bilješke slušajući, tijekom istrage, snimke razgovora Marilyn Monroe i njenog psihijatra Ralpha Greensona.

Tijelo Marilyn Monroe pronađeno je 5. kolovoza 1962. godine u njenom domu u Los Angelesu. Autopsija je pokazala da se otrovala barbituratima i smrt je proglašena samoubojstvom.

Teorije zavjere, prema kojima je Monroe ubijena, desetljećima su se razvijale. Tužitelji su čak 1982. godine preispitali slučaj ali su odlučili da nema dosta dokaza za pokretanje nove kriminalne istrage. Miner je izjavio da je preslušao snimke kako bi odredio stanje uma Marilyn Monroe te da je došao do zaključka da glumica nije bila suicidalna.

Glumica je svom liječniku na snimkama, kaže Miner, zahvalila što joj je pomogao da "ponovno vrati kontrolu nad sobom i svojim životom". Također mu je zahvalila što joj je pomogao otkriti tajnu orgazma i pričala mu opširno o svom tijelu, svojim bivšim supruzima te o osjećajima koje je gajila prema glumcima Clarku Gableu i Franku Sinatri kojeg je nazvala "predivnim prijateljem".

O svojoj vezi s Joan Crawford Monroe je psihijatru rekla: "Kada sam ponovno srela Joan kazala mi je da želi ponoviti. Odgovorila sam joj izravno da nisam baš uživala to raditi sa ženom. Kada sam je odbila postala je zlobna".

Iako su dugo postojale glasine da je Marilyn Monroe imala vezu s predsjednikom Johnom F. Kennedyjem na snimkama nema dokaza o tome, piše "Times". No, snimke potvrđuju da je glumica imala vezu s predsjednikovim bratom Robertom.

"Za njega u mom životu više nema mjesta. Želim da mu netko drugi kaže da je gotovo", rekla je Monroe za vezu s Robertom F. Kennedyjem.

Opisujući svoj brak s DiMaggiom kazala je da njihova ljubav nije gotova, a da je raspad braka s Millerom "bila njena greška, a ne njegova".

"Times" piše kako je Miner smio čuti snimke pod uvjetom da nikada ne otkrije njihov sadržaj, ali da je prekršio obećanje dano Greesonu kada su neki biografi sugerirali da je liječnik jedan od osumnjičenih za glumičinu smrt.

Pročitajte više