Sofia by I.D.E.A Institute

NISU svi koncepti s ovogodišnjeg ženevskog autosalona proizvodi velikih proizvođača ili globalno poznatih dizajnerskih kuća. Štoviše,  jedna od najljepših studija je proizvod malene dizajnerske kuće iz Torina.

Sofia je dinamična kupeovska limuzina s mjestom za četiri putnika koja bi mogla imati pogon na prednje ili na stražnje kotače, a u nju bi mogao biti ugrađen i hibridni pogonski sklop. Ipak, Sofia je osmišljena s 8-cilindričnim motorom na umu.

Riječ je o daljnjoj evoluciji modela Era, koji je predstavljen na prošlogodišnjem ženevskom autosalonu. Što se samog dizajna tiče, utjecaji su mnogi, a pored onih automobilskih, dizajneri kao glavni izvor inspiracije navode obline ženskog tijela.

Nažalost, Sofia je tek tzv. dizajnerska vježba te ne postoje nikakvi planovi za serijsku proizvodnju. I.D.E.A će ovaj automobil iskoristiti za prezentiranje talenta svojih dizajnera, a uz njeno predstavljanje je najavljen i skorašnji početak suradnje s većim proizvođačima automobila, pa se uskoro možemo nadati i produkcijskim vozilima s potpisom ove kuće.

Pročitajte više