Šokantna serija otkriva mračne tajne Hugha Hefnera: "Žene je prisiljavao na orgije"

Foto: Shutterstock

JE LI Hugh Hefner bio pozitivac zaslužan za promicanje prava i seksualne slobode žena ili je bio negativac, čudovište i vampir kako ga opisuju žene u dokumentarnoj seriji Secrets of Playboy? Jedna od njegovih bivših djevojaka Holly Madison tvrdi da to nije lako utvrditi.

 

Hefner je preminuo 2017. godine u dobi od 91 godine, izbjegavši tako MeToo pokret koji je srušio brojne holivudske moćnike. Secrets of Playboy donosi deset sati svjedočanstava onih koji su se našli blizu Hefnera i Playboyeva carstva koje je stvorio.

"Ono što želim reći jest da je Hefner uništio brojne živote. Bio je gladan moći, nije mario za živote tih žena. Sve se vrtjelo oko toga kako ga ljudi vide. A to je sve bila laž", tvrdi PJ Masten, koja je radila kao "majka Playboyevih zečica".

"Jasno se vidjelo da smo mi njemu bile ništa. Bio je poput vampira. Isisavao je život iz tih mladih cura svih tih desetljeća", dodala je Sondra Theodore, Hefnerova djevojka s kraja 1970-ih.

Priznaje da je bila ovisna o kokainu i Quaaludu, kako bi se lakše nosila s Hefnerovim pritiscima da svakodnevno sudjeluje u orgijama s različitim muškarcima i ženama. Tvrdi da ga je u jednom trenu uhvatila u seksualnom činu sa svojim psom, a nije jedina koja je iznijela takve optužbe.

Masten tvrdi da je Hefner prisilio glumicu Lindu Lovelace na oralno zadovoljavanje njemačkog ovčara. Spomenula je još jednog osramoćenog predatora, Billa Cosbyja kojeg je optužila da ju je toliko brutalno silovao u Chicagu 1979. godine da joj je krv curila niz noge.

U dokuseriji pojavljuje se i možda najpoznatija Hefnerova djevojka Holy Madison, koja tvrdi da je oko oca Playboya postojala "aura kulta" te da je zaposlio "ekipu za čišćenje" koja je peglala njegov imidž u javnosti.

U seriji se pojavljuje Jennifer Saginor, kći Hefnerovog liječnika Marka Saginora, koja je doslovno odrastala u Playboyevoj vili i vidjela sve što se tamo događa. O svom čudnom djetinjstvu napisala je knjigu Playground: A Childhood Lost in the Playboy Mansion. Među onim što je ispričala je svjedočanstvo o jednoj noći kad je odškrinula vrata sobe u kojoj su djevojke bile drogirane na podu, dok su oko njih bili muškarci.

Priznala je i da se zaljubila u jednu od tri Hefnerove djevojke. Njih su dvije započele romantičnu vezu, a Hefner je za sve znao jer je kuća bila puna mikrofona i kamera. Jednog dana pozvao je Saginor u svoju sobu i poticao ih obje na trojac. Njegova nastojanja propala su kad je njegova djevojka pobjegla u kupaonicu plačući, a on je Saginor ravnodušno rekao: "Sad ne možemo ništa jer ona plače."

S druge strane, u seriji su i neki njegovi prijatelji koji ga i dalje zdušno brane.

"Ako nisu bile sretne, mogle su skupiti svoje stvari i otići, mogle su izaći kroz vrata vile u bilo kojem trenutku", tvrdi fotografkinja Alison Reynolds.

Hefnerov sin Cooper, koji je preuzeo Playboyevo carstvo nakon očeve smrti, na Twitteru je nastavio braniti oca, istaknuvši da je on "zaista brinuo o ljudima" te da su priče u seriji "apsurdne". Playboy je izdao priopćenje u kojem tvrde da današnji Playboy nije Hefnerov Playboy.

"Vjerujemo tim ženama i njihovim pričama te želimo podržati sve koji su istupili i podijelili svoja iskustva. Zaista je važno da ih saslušamo", stoji u priopćenju koje su poslali.

U dokumentarcu se spominju i tragedije koje okružuju Playboy, poput smrti Adrienne Pollock od predoziranja 1973., samoubojstva Hefnerove asistentice Bobbie Arnstein 1975. i ubojstva zečice Dorothy Stratten 1980. Od osoba bliskih Hefneru doznaje se da je cijeli kompleks bio pokriven videokamerama, a nije mu bilo strano ucjenjivati novinare materijalom koji je zabilježio kad bi ih pozvao u vilu. 

Pročitajte više