Spalatine Petra i Ana su svjetske prvakinje u cheerdanceu



U ORLANDU je, u organizaciji svjetske federacije International cheer union, održano Svjetsko prvenstvo u cheerleadingu i cheerdanceu. Nacionalni timovi iz 73 zemlje sa svih kontinenata (oko 16.000 natjecatelja), okupili su se u poznatom američkom zabavnom parku Walt Disney World Resort na najvećem cheerleading događaju ikad održanom. Hrvatsku su predstavljale državne i europske prvakinje, članice Športskog plesnog kluba Noa iz Splita.

Spalatine Petra Tomić i Ana Kuić svjetske su prvakinje u cheerdanceu. Na drugom mjestu je plesni par iz Meksika, a na trećem iz Ukrajine. U kategoriji cheerdancea velike formacije hrvatski tim je osvojio odlično 4. mjesto. Iako je malo nedostajalo do brončane medalje, što je pokazala i minimalna razlika u bodovima, Spalatine su ponosne i zadovoljne postignutim rezultatom. Očekivano, prvo mjesto zauzeo je tim SAD-a, drugo Japan, a treće Meksiko. 

U proglašenju Kupa nacija, Hrvatska je zauzela 3. mjesto odmah iza Japana i Meksika

Spalatine su u Orlandu sudjelovale na još jednom natjecanju, Svjetskom klupskom prvenstvu poznatom kao Dance Worlds, održanom pod okriljem International All Star Federation for Cheer & Dance Teams. Klub Noa proglašen je među top 10 najboljih svjetskih klubova (7. najbolji klub na svijetu). Između 34 tima iz svih krajeva svijeta, klub Noa i klub Dream Team Dancers iz Finske (10. pozicija) su jedini europski klubovi koji su uvršteni na top 10 ljestvici.

U proglašenju Kupa nacija, Hrvatska je zauzela 3. mjesto odmah iza Japana i Meksika. Postignutim rezultatima Spalatine su potvrdile da su trenutno najbolja plesna skupina cheerdancea u Europi. Pred Spalatinama (Petra Tomić, Ana Bonković, Ana Kliškinjić, Ana Kuić, Gorana Vučković, Maja Jelić, Danijela Licitar, Karla Taraš, Nina Mijatović, Tea Vrgoč i voditeljica Ivana Šaškor) su još mnoga natjecanja, naporni treninzi, usavršavanje i usvajanje novih tehničkih elemenata, a Orlando će im zasigurno ostati u lijepom sjećanju.

Pročitajte više