Spielberg i Cruise snimat će "Rat svjetova"

STEVEN Spielberg, majstor američkog filma, i glumac Tom Cruise radit će zajedno na produkciji i snimanju nove inačice "Rata svjetova", znanstveno-fanstastične drame koja je 1930-ih posijala paniku u Americi, piše specijalizirani tisak u četvrtak.

Tom Cruise bit će producent i glavna zvijezda filma, dok će Spielberg, redatelj "E.T.-a", "Otimača izgubljenog kovčega" i "Schindlerove liste", režirati film, dodaje dnevni list Daily Variety.

"Rat svjetova" koji je samo jednom, i to pedesetih godina, prenesen na filmsko platno, ostavio je neizbrisiv trag u povijesti američke popularne kulture kad je 30. listopada 1938. mladi glumac i redatelj Orson Welles (kojemu su tada bile 23 godine) putem radija emitirao adaptaciju tog klasičnog djela britanskog romanopisca H. G. Wellsa iz 1898. u obliku reportaže.

Tada su deseci tisuća Amerikanaca, vjerujući da Marsovci stvarno osvajaju Ameriku, bježali iz gradova u sela, u egzodusu bez presedana.

Snimanje filma trebalo bi početi koncem 2005., kad Spielberg dovrši snimanje filma "The Terminal" u kojemu glavne uloge tumače Tom Hanks i Catherine Zeta-Jones.

Tom Cruise i njegova producentska kuća uvjerili su lani studio Paramount da se upusti u novu pustolovinu, snimajući film o izvanzemaljcima. Prema pisanju Daily Varietyja, sudio Stevena Spielberga Dreamworks trebao bi sudjelovati u tom pothvatu.

Pročitajte više