Spot s Milanovićem, Vučićem, Čovićem i Dodikom je hit u regiji: "Pustio sam suzu"

Screenshot: YouTube

PREDIZBORNA kampanja povodom lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini završena je jutros te je nastupila izborna šutnja. Sarajevski bend Helem Nejse iskoristio je izbornu šutnju kako bi predstavio spot za pjesmu Glas. 

U glavnim ulogama su bosanskohercegovački političari Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, a pojavljuje se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, kao i Srbije Aleksandar Vučić. Naravno, oni su se u spotu pojavili zahvaljujući deepfake tehnologiji.

"Petak 13, kao posljednji dan ovogodišnje kampanje, nije svim političarima bio nesretan, jer su neki od njih dobili priliku da se okušaju u novim ulogama – onim statista", navode iz Helem Nejsea.

Reakcije publike su sjajne. 

"Odlično... Spot razvalio, a glavni protagonisti su odlično 'odglumili', iako su potpuni anonimusi svima na Balkanu", "Kako je dobar spot! Samo istina", "Volim što je današnja mlada raja u većini skontala neke stvari. Izvući ćemo mi situaciju svojim obrazovanjem i širokim pogledom na svijet", "Ja sam pustio suzu zbog realnosti", samo su neki od komentara ispod spota. 

Reakcija nije nedostajalo ni na Twitteru.

Članovi benda još su istaknuli da je svaka sličnost sa stvarnim osobama slučajna te da se nadaju kako će ova pjesma potaknuti mlade da izađu na izbore.

Pročitajte više