Spotify odsad dostupan u Hrvatskoj

Screenshot: YouTube/Spotify

PLATFORMA za slušanje glazbe Spotify od utorka je dostupna u Hrvatskoj i u još 12 država.

Spotify od utorka nudi besplatne usluge i pretplatu na 13 novih tržišta. Osim Hrvatske, tu su Rusija, Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Kazahstan, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Slovenija i Ukrajina. Time se ta globalno popularna platforma proširila na sveukupno 92 tržišta, a na to se odlučila nakon snažnog rasta tijekom pandemije koronavirusa.

 

Hrvatski korisnici mogu nadograditi Spotify Premium za vrhunski Spotify doživljaj za 5,99 eura mjesečno. Premium Family dostupan je za 9,99 eura za do šest članova obitelji koji žive na istoj adresi. Postoji i Spotify Premium DUO (7,99 eura) koji predstavlja pretplatnički paket za dvije osobe (za parove) koji uključuje Duo Mix.

"Dolaskom Spotifya konačno je i u Hrvatskoj pokrivena digitalna ponuda glazbe, kako cjelokupnog svjetskog repertoara, tako i kataloga domaćih autora i glazbenika. Ugovor sa švedskim servisom potpisali smo još u listopadu 2018. te smo, s hrvatskim fanovima glazbe, nestrpljivo čekali njihov dolazak na naše tržište koji je, kako vidimo, ovisio isključivo o njihovoj poslovnoj politici. Uz postojeće Deezer, Apple Music i YouTube Music, sada više zaista ne nedostaje kvalitetne i legalne ponude glazbe, na zadovoljstvo ljubitelja glazbe, ali i onih koji tu glazbu stvaraju“, izjavio je Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a ovim povodom.

Međutim, već prvog dana potkrala im se pogreška vezana za Hrvatsku. I to uz hrvatsku zastavu. Naime, na službenoj stranici Spotifya, u podnožju, uz naziv Hrvatske stoji - bosanskohercegovačka zastava. Kako doznajemo, iz Spotifyja su odmah uočili grešku te rade na njenom uklanjanju.

Osnovan u Švedskoj 2008. Spotify danas broji više od 286 milijuna korisnika širom svijeta i jedan je od vodećih generatora zarade u digitalnom segmentu glazbene industrije.

Jedan od značajnih alata Spotifya je i Spotify for Artists koji glazbenicima omogućuje kreiranje vlastitog profila te uvid u podatke i analitiku emitiranja. 

Pročitajte više