Sprdnjom do karijere: Kome je i zašto smiješan Mario Petreković?

MARIO PETREKOVIĆ stupio je na hrvatsku medijsku scenu zahvaljujući RTL Televiziji, koja ga je prije nekoliko godina angažirala u propaloj emisiji "Prijatelj na kvadrat". Brojni su "televizijski moćnici" odmah uočili njegov estradni potencijal, pa je doveden na HTV, gdje je vodio nekoliko emisija - "Špicu", "Ljeto nam se vratilo" i "Uzmi ili ostavi", a prije nekoliko dana prešao je na Novu TV, na kojoj će uz Miju Kovačić voditi game show "Pazi, zid!". Petreković je tako u kratkom roku prošao sve domaće nacionalne televizije i postao jedan od najtraženijih voditelja (pa i kad su pitanju eventi) i sve to zahvaljujući - humoru. Koliko je njegov humor "svehrvatski" i je li toliko dobar da je Petreković od anonimusa postao jedan od najtraženijih voditelja-komičara?

"Humor mi je u karijeri i njezinom napretku pomogao točno onoliko koliko mi je i odmogao. Ne prolazi to svugdje, nekome su moji štosevi i šale dobri i zanimljivi, a netko to smatra dosadnim i iritantnim. Šale i skečevi uvelike ovise o situaciji u kojoj se nađem, a uglavnom su spontani jer se šala ne može dogovoriti. Dogovaranje oduzima previše vremena i treninga pa se ne isplati ulagati i trošiti vrijeme na pripremanje nečega što nekada prođe nezapaženo ili ga spontana reakcija potpuno zasjeni", rekao nam je Mario Petreković.

Presudilo "petogodišnje iskustvo zamjenika tajnika spasilačke službe olimpijskog bazena Bjelovar"

Osim što dosjetkama plijeni pozornost gledatelja, Petreković odnedavno surađuje s Markom Lasićem Neredom, reperom koji u Zagreb dovodi Snoop Dogga. Njih su dvojica već tjednima zakopčani do grla i Zagrebom paradiraju u bundama kako bi skrenuli pozornost na dolazak jednog od najvećih hip-hop izvođača današnjice. Govoreći o svom humoru, Petreković ističe kako je "druga strana" itekako bitna, a ponekad i presudna: "Tu je opet bitno tko vam je i kakav je sugovornik, koliko je komunikativan, kakav mu je i koliko ima smisla za humor i situaciju". Poput inozemnih uzora, i Mario Petreković ima više osobnosti koje je pretočio u razne likove: "Svi moji alterići jako su mi dragi, a pogotovo oni koji su više dorađeniji od ostalih. Na njima neprestano treba raditi i za mene oni nikada ne umiru, držim ih u ladici i puštam vani ovisno o prilici".

"Cijeli život lupam glavom kroz zid"

U humorističnom (?) tonu Petreković opisuje i kako je došao do angažmana u game showu "Pazi, zid!": "Za moje sudjelovanje u ovom ludom showu producente se najviše dojmila referenca da imam petogodišnje iskustvo kao 'Zamjenik tajnika spasilačke službe olimpijskog bazena Bjelovar'. U toj dugogodišnjoj karijeri skoro sam spasio dvoje ljudi, ali imam iskustva i sa zidovima. Cijeli život lupam glavom kroz zid. Nadam se da natjecatelji koji nam dolaze u show ipak ne budu toliko lupali i da će ipak uspješno prolaziti kroz te rupe!".

M.A., K.H.
Foto: Index, Nova TV

Pročitajte više