Sramežljiva 13-godišnjakinja izašla na pozornicu pa dobila stajaće ovacije: "Sljedeća Janis Joplin"

Screenshot: YouTube

13-GODIŠNJAKINJA iz Velike Britanije ušla je u osminu finala američkog Supertalenta, nakon što je za svoj nastup dobila zlatni gumb u audicijskoj emisiji.

Courtney Hadwin iz Hesledena dobila je stajaće ovacije od sva četiri suca za svoju izvedbu pjesme Hard to Handle Otisa Reddinga u utorak navečer.

Tinejdžerici talent natjecanja nisu strana. Naime, prije nekoliko mjeseci za dlaku joj je pobjegla pobjeda na britanskom showu The Voice Kids. Njezin djed opisuje je kao "bolno sramežljivu", a to je bilo vidljivo i kad je zakoračila na pozornicu. No čim je počela muzika sve se promijenilo, a transformacija je suce ostavila u blagom šoku. 

"Bila si tako stidljiva kad si izašla. Tad si počela pjevati i bila si kao lavica. Mislim, zaista nevjerojatno", rekao je Simon Cowell. No drugi ju je član žirija zlatnim gumbom lansirao u osminu finala. Komičar i glumac Howie Mandel bio je toliko zapanjen njezinom izvedbom da ju je usporedio s Janis Joplin. "Ti nisi iz ove ere. Ti si iz potpuno druge ere", rekao je.

Svaki sudac zlatnu tipku može koristiti samo jednom tijekom audicijskih emisija, stoga je jasno koliko ga je tinejdžerica oduševila. Courtney se na pozornici pridružio otac, koji ju je zagrlio dok je brisala suze. Mandel i Tyra Banks kasnije su joj se pridružili na pozornici, a potonja je snimku podijelila na svojoj Facebook stranici, gdje je u devet sati prikupila isto toliko milijuna pregleda. "Nikad ne podcjenjujte tihu osobu u sobi. Pogledajte zašto je Howie Mandel Courtney Hadwin nazvao sljedećom Janis Joplin", napisala je.

13-godišnjakinja će sad nastupiti pred sucima u emisijama uživo, gdje će i publika igrati ulogu u natjecanju za nagradu od milijun dolara.

Pročitajte više