Sraz sportaša: Tko će večeras pobijediti Šolu?

U TREĆEM izdanju showa "Pobijedi Šolu" proslavljenom rukometnom reprezentativcu će se suprotstaviti novi izazivač koji će se boriti za dvostruko veći iznos te će, ukoliko pobijedi Šolu, odšetati sa 200.000 kuna.

Nakon prvotnog poraza i pobjede Šole u drugoj emisiji, pripremljeno je 15 novih igara i iznenađenja, a Šola će se morati ponovno dokazati i obraniti od napada protivnika. Tim profesionalaca odabrao je tri nova izazivača, a novost je da se način glasovanja promijenio pa tako od jučer putem telefonskih linija gledatelji do početka showa, večeras u 20.00 sati, mogu glasovati za svog favorita. Kome će se sreća nasmiješiti u trećoj emisiji, tek ćemo vidjeti.

1. kandidat: Roberto Malnar - svestrani marketinški menadžer

Prvi kandidat je Roberto Malnar, 40-godišnji marketinški menadžer iz Zagreba, kojemu su hobiji surfanje, nogomet, skijanje, tenis, biciklizam, fitness i slikanje. Kao glavni motiv prijavljivanja u show Roberto navodi dobar provod i zabavu.

Iskustva pred televizijskom kamerom već ima - pojavio se u TV reklamama i kriminalističkoj seriji "KT2 - pravda na zadatku". Roberto je uporan i discipliniran, kako u sportu koji obožava, tako i u poslu koji obnaša kao savjetnik prodaje za ključne kupce u tvrtki specijaliziranoj za isporuku leasing usluga. Voli talijansku kuhinju, modu i vožnju motociklom.

2. kandidat: Željko Ivnik - nositelj olimpijskog plamena na njegovom putu od Atene do Atlante

Drugi Šolin potencijalni protivnik je 34-godišnji Željko Ivnik, glavni urednik internetskog portala koji se bavi nautikom. Snažan, visok 184 centimetara i težak 92 kilograma, Željko će biti težak protivnik Šoli ukoliko ga gledatelji izaberu kao svog idealnog kandidata.

Prije 13 godina Željku je ukazana čast koju malo sportaša doživi - bio je nositelj olimpijskog plamena na njegovom putu od Atene do Atlante. S Ružom Matković u Clevelandu je ponio olimpijsku baklju na putu prema Atlanti.

Uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora organizirao je tri sportska projekta u kojima je i sudjelovao. Tako je 1997. godine pod motom "Olimpijski plamen za plamen prijateljstva između Slovenije i Hrvatske" zajedno sa slovenskim olimpijskim bakljonošom istrčao ultramaraton "Ljubljana - Zagreb 1997", a 1998. pod motom "Športom protiv droge" ultramaraton "Budimpešta - Zagreb 1998". Povodom 8. obljetnice osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora 1999. g. realizirao je projekt "Rim-Zagreb", koji se sastojao od tri discipline tj. 250 km vožnje biciklom po Italiji, 230 km veslanja kajakom preko Jadranskog mora te naposljetku 350 km trčanja od Splita do Zagreba.

Kao aktivni sportaš, Željko se može pohvaliti nizom uspjeha u atletici, boksanju, skijanju i veslanju. Medalju je osvojio u atletici - bio je doprvak Hrvatske u cross trčanju na 6 kilometara, ali i u boksačkom ringu. Skijanjem se bavi od malih nogu, a koliko je kondicijski moćan, potvrđuje nastupom na 24-satnoj Super-G utrci u Italiji 2007. kada je odvozio 101 lauf, što je bilo ukupno 202 kilometra staze.

3. kandidat: Davor Jodanović - košarkaški trener

Treći kandidat, ujedno i najmlađi, 23-godišnji je Puljanin Davor Jodanović. Visok je 189 cm i težak 82 kilograma, po zanimanju je košarkaški trener. Od šeste godine sport je postao neizostavni dio Davorovog života. Prva sportska ljubav bio je taekwondo, koji je od desete godine zamijenio profesionalnom košarkom. S 19 godina počeo je ponovno trenirati taekwondo, ali i kickboxing.

Danas se Davor vratio košarci i igra za seniorsku ekipu "KK Stoja", dok je pretkadetima i trener. I on je ponosni vlasnik medalja, od kojih je po dvije osvojio u državnim natjecanjima u kickboxingu i taekwondou. Davor sebe opisuje kao upornog i discipliniranog sportaša, potpuno usredotočenog na cilj koji si je postavio.

Uz nogomet i stolni tenis, Davorov hobi je i - salsa. U opuštenim trenucima veliki je šaljivdžija, a kada mu je ponuđena uloga modela, odlučio se okušati i u tom poslu, prvenstveno iz radoznalosti. Davor želi postati vrhunski trener i podići pulsku košarku na bolju razinu. Kao životni cilj postavio si je osnivanje obitelji, a ako pobijedi Šolu, planira djevojku odvesti na romantičnu večeru, počastiti sve koji će za njega glasati te otplatiti kredit za stan.

I ovoga će puta Belma Hodžić Šolu i njegovog protivnika voditi kroz igre znanja, vještine i sreće, a kao gost komentator pojavit će se Davor Sever, RTL-ov dopisnik iz Rijeke i komentator sa Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj.

I.M.
Foto: RTL

Pročitajte više