Srebrni automobil Jamesa Bonda prodan za 1,9 milijuna dolara

ŠVICARSKI poslovni čovjek dobio je ključeve automobila Jamesa Bonda srebrnog Aston Martina DB5 nakon što je za srebrni dvosjed najpoznatijeg filmskog špijuna ponudio 1,9 milijuna dolara na godišnjoj aukciji klasičnih automobila u Arizoni.

45-godišnjak, koji je želio ostati anoniman, dao je svoju ponudu putem telefona prijatelju i prodavaču automobila Beatu Roosu kako bi dobio auto kojega je vozio agent 007 u filmskim klasicima "Goldfinger" i "Thunderball". "Želio je auto vratiti natrag u Švicarsku", objasnio je Roos namjeru svog prijatelja koji živi u Bernu.

Dobitnik, koji je prvi puta sudjelovao na aukciji, auto će priključiti kolekciji od desetak vozila u kojoj već ima nekoliko Aston Martina i Porschea.

Vrijednost Bondova automobila na aukciji je po službenoj procjeni iznosila od milijun i pol do dva i pol milijuna dolara.

Na aukciji su prodana još dva zanimljiva automobila: Cadillac gangstera Al Capponea iz 1928. za 565.000 dolara i Pontiac country pjevača Hanka Williamsa mlađeg iz 1964. za 195.000 dolara.

Sva tri vozila dosad su bila izložena u Muzeju automobila u Tennesseeju.

Pročitajte više