Sretan Božić želi vam Index.hr

Foto: Index

JEDAN od najbitnijih i najvećih kršćanskih blagdana ponovno je tu, ali kao što znamo, Božić je odavno nadrastao klasične vjerske okvire i postao nešto daleko veće.

Većini je to, naravno, dio tradicije koje se drže čak i ako je njihova vjera s vremenom oslabjela. Drugi pak u Božiću vide isključivo onaj konzumeristički aspekt koji se u prvom redu svodi na očekivanu definiciju - "onaj dio godine kada razmjenjujemo darove", a trgovci blagdan iz godine u godinu počinju obilježavati sve ranije i ranije pa nas božićnim ukrasima bombardiraju već početkom jedanaestog mjeseca, ne bi li nas što prije podsjetili da je trošenje abnormalnih količina novca "pravi duh Božića".

No nećemo osuđivati i razbacivati se pravilima o tome proslavljate li Božić na "pravi" ili "pogrešan" način. Obilježavajte ga kako god želite, to je ionako isključivo vaša stvar.

Nekima će to biti ono vrijeme godine kada će se vratiti u krug obitelji i proslaviti ga s najmilijima, drugi će ga iskoristiti za provod s prijateljima koji su postali "obitelj daleko od obitelji", treći radno, a neki ga uopće neće ni obilježavati.    

Ono što ćemo mi učiniti je isto ono što želimo i vama te što vam, na kraju krajeva, želimo i tijekom ostatka godine - da i ovaj period provedete u miru i zdravlju te onako kako vam najbolje odgovara.

Sretan Božić želi vam redakcija Indexa.

Pročitajte više