Srpski predstavnik na Eurosongu planira veliki koncert u Hrvatskoj

"ODBIO sam mnoge ponude hrvatskih diskoteka, jer za prvi nastup, da bih počastio publiku, želim napraviti koncert u sportskoj dvorani", rekao je srpski pjevač Željko Joksimović u razgovoru za Globus.

Srpski predstavnik na Eurosongu Željko Joksimović s pjesmom "Lane moje" osvojio je drugo mjesto, a u prvom razgovoru za jedan hrvatski magazin rekao je kako se više u Europi na ime Srbije i Crne Gora ne spominju Milošević, Šešelj itd, već se misli na "jednu jako lijepu pjesmu", što su riječi jednog BBC-jevog voditelja.

Komentirajući glasine o navodnom plagijatu "Željko nacionale", kako se sam, prozvao, rekao je kako je uvjeren da bi organizator Eurosonga uočio plagijat, jer "EBU je ozbiljna organizacija s 50-godišnjom tradicijom".

Joksimović je izjavio kako ga je zasmetalo što je predsjednik Hrvatske glazbene unije Paolo Sfeci rekao da je on zahvaljujući brojnim Srbima u Hrvatskoj odbio 12 bodova od Hrvatske, jer je siguran kako njihovi glasovi ne bi bili dovoljni.

"No, ja bih prvi, ako mi se svidi, glasao za neku hrvatsku, slovensku ili bosansku pjesmu. Mislim da je sjajno da nakon mnogo godina o nečemu imamo isto mišljenje. Narod se ne može prevariti i emocija se ne može skriti, a to s politikom nema veze. Drago mi je što vidim da je u hrvatskim medijima bilo mnogo više dobrih komentara", rekao je Joksimović za Globus.
Srpski pjevač narodne glazbe želio bi u Hrvatskoj organizirati koncert u nekoj sportskoj dvorani kako bi zahvalio Hrvatima za bodove na Eurosongu. Tvrdi kako je već odbio mnogo poziva hrvatskih diskoteka, jer smatra kako je sad pravo vrijeme da napravi velik koncert, te je rekao kako bi volio da se takav koncert organizira u srpnju. Iako nije želio otkriti ima li što zaista u planu, vjerojatno već ima neke naznake gdje i kada bi se koncert mogao organizirati.

Na pitanje novinara Globusa misli li da bi mogao postati prvi srpski pjevač koji će na velika vrata ući u Hrvatsku rekao je kako mu je najvažnije to što vjeruje da će srpski autori pisati za hrvatske izvođače i hrvatski za srpske. "Volio bih da mi Ante Pecotić napravi pjesmu", rekao je Joksimović.

Srpski pjevač izjavio je za Globus kako je početkom 90-tih godina bio na odsluženju vojnog roka  u kasarni u Beogradu. "Govorilo se da se iz te kasarne ide na front, pa sam kapetana Dragana Batesa nagovorio da donesem instrumente u vojni klub. No, nakon 15-ak dana u kasarni je ipak počeo odabir dobrovoljaca za odlazak na front. Željeli su uzeti i mene, ali im je kapetan rekao kako ja ne mogu ići jer zadužujem instrumente. Bit ću mu zahvalan cijeli život. Do kraja vojnog roka po Beogradu sam nosio pozive za odlazak na frontu, iako u početku nisam točno znao što radim, No , shvatio sam jer neke nikako nisam mogao naći kod kuće, dok su se drugi radovali i veselo bi govorili iIdemo da ratujemo", opisao je za Globus stanje netom prije početka svoje karijere.

Sa hrvatske glazbene scene Joksimović se druži s Petrom Grašom i Alkom Vuicom, kojoj je već nekoliko puta bio u posjetu, a tada je, piše Globus, podijelio nekoliko autograma u šetnji Zagrebom.

Pročitajte više