Srpski stjuard otkrio ima li zaista seksa u avionu

Foto: Instagram

IAKO je uvriježeno mišljenje da stjuardski posao obavljaju uglavnom žene, postoji i mnogo muškaraca, stjuarda, na toj poziciji. 

Srpski portal Noizz razgovarao je s jednim stjuardom koji im je otkrio kako zaista izgleda njegov posao, je li tako luksuzan kao što se čini te ono najvažnije - jesu li priče o seksu u zrakoplovima zaista istinite.

"Ovim divnim poslom bavim se godinu i pol dana. Da bi netko postao stjuard treba imati želju i odlučnost da se bavi ovim poslom, jer ovo nije samo posao već i način života. Također, da bi se netko bavio ovim poslom treba imati lijepu i dobru osobnost, kao i dobro znanje engleskog jezika. Znanje bilo kojeg drugog jezika je samo prednost, ali ne i presudan faktor, a tu je i faktor sreće", rekao je zaposlenik internacionalne aviokompanije koji je ipak poželio ostati anoniman da bi ne imao problema na poslu.

Na veliku žalost mnogih muškaraca, on tvrdi da seks u zrakoplovima i nije toliko čest kao što se priča. "Nikada nisam imao takvo iskustvo, ali ne bi bilo vrijedno ni pokušati takvo nešto jer nam to može ugroziti posao, a izgubiti ovakav posao zbog nečega kao što je seks u avionu, smatram da nije vrijedno", kaže.

No, priznao je da su u slobodno vrijeme, u periodu između letova, stvari ipak malo drugačije. "Razmijenio sam brojeve s dosta ljudi, pogotovo s pripadnicama ljepšeg spola, ali to se ne završava uvijek nekom večerom pošto ljudi imaju dosta predrasuda o nama koji se bavimo ovim poslom. A odgovor na pitanje jesam li proveo noć s djevojkama koje sam upoznao tijekom leta je: da, jesam", priznao je.

Na poslu se susreo s različitim ljudima i doživio iskustva koja će pamtiti do kraja života, neka su bila pozitivna, no bilo je i onih manje ugodnih.

"Jedna od scena koje će mi zauvijek ostati u sjećanju je kada smo tijekom ukrcavanja imali jednog putnika koji je imao dječju paralizu. Ta situacija mi je promijenila mišljenje o mnogim stvarima, jer kada vidiš nekoga tko ima takve prepreke i tko se i dalje bori i uvijek ima osmijeh na licu, zapitaš se o nekim stvarima u životu. Također, sjećam se kada smo na letu imali cijeli tim sportaša iz raznih disciplina, i onda kada vidite nekoga tko je visok dva metra i težak preko 100 kilograma kako pada i dobiva epileptični napad, nije vam svejedno. Jedno od možda najgorih iskustava je bilo kada smo trebali sletjeti u Maleziju zbog velikog pljuska i lošeg vremena. Imali smo tako jake turbulencije da smo doslovno propadali po 100 metara kroz zrak i tu sam se već opraštao od svih i mislio da ću upoznati svog stvaratelja. Doslovno sam osjetio kako lebdim. Tada sam ozbiljno bio uplašen i mislio da je kraj. Putnici su vrištali, a nitko ništa ne može napraviti", rekao je.

Što mu najviše smeta kod putnika?

"Kod putnika mi zna zasmetati uglavnom njihova nestrpljivost, njihovo ponašanje i stav prema nama. Ponekad nas tretiraju kao da nismo ljudi, nego kmetovi. Kada sam suočen s umorom i takvim ponašanjem putnika moram priznati da je jako teško ostati smiren i izboriti se s bijesom. U takvim situacijama zato postoje kolege koje, ako ja ne mogu izaći na kraj s nekim putnikom, odmah uskaču i rješavaju problem", kaže ovaj dečko koji je tijekom karijere posjetio skoro cijelu Europu, velik dio SAD-a, ali i Azije, Afrike pa sve do Australije i Novog Zelanda.

"Jedna od ljepših strana je što ovaj posao nudi veliku slobodu da napraviš život kakav poželiš. Nudi priliku da sazreš kao osoba i da naučiš mnoge stvari o samom sebi kroz rad s ljudima koji dolaze iz dalekih zemalja i drugačijih kultura. Tu je još nekoliko prednosti: usavršavanje stranih jezika, prilika da se proputuje skoro cijeli svijet i provedu lijepi i nezaboravni trenuci s prijateljima i kolegama na skoro svakom kontinentu", zaključuje.

Pročitajte više