Srpski "Vitez" Novak Đoković otkrio spomenik samom sebi

OPĆE je poznato da svaki dobar tenisač mora imati veliki ego, što je osobina koju je čak i slavni Pete Sampras isticao kod sebe. Najbolji srpski tenisač Novak Đoković može se mjeriti s najvećima, barem po pitanju veličine ega.

"Praznik za srpske oči"

Srpski je tenisač uoči otvaranja turnira Srbija Open sudjelovao u otkrivanju velikog spomenika samom sebi. Neki su srpski mediji ironično pisali o tome da je Đoković taj kip dobio na poklon od svoje obitelji koja je organizator turnira Srbija Open. Direktor turnira je Goran Đoković, Novakov stric koji je uoči početka turnira izjavio da je "Srbija Open praznik za srpske oči".

Suknjica po uzoru na kineskog ratnika

 Novakov kip koji se nalazi u sportskom kompleksu na Dorćolu, ima suknjicu i reket u rukama, a izrađen je u natprirodnoj veličini. Nije poznato tko je autor skulpture, ali objavljeno je da "suknjica" koju tenisačev kip ima zapravo predstavlja odjeću kineskog ratnika po uzoru na 7.000 vojnika od terakote prvog kineskog cara Shi Huang-Tija, začetnika dinastije Qui. Sukladno tome srpski je Press Đokovića nazvao srpskim Vitezom.

Pročitajte više